İngiliz model Sienna Miller, telefonunu dinleyen News Of The World Gazetesi ile masaya oturan ilk isim oldu. Miller, yaptıklarından dolayı özür dileyen medya patronu Rupert Murdoch’tan 257 bin TL tazminat alacak.

ESKİ sevgilisi Jude Law ile çocuk yapma ve seyahate çıkma planlarıyla ilgili 11 haberin News Of The World Gazetesi’nde telefonlarının dinlenmesi suretiyle hazırlandığını öne süren Sienna Miller, 400 bin sterlin (1.031 milyon TL) tazminat istiyordu. Ancak önceki gün yapılan anlaşmada, aktris şikâyetini geri alıp davanın düşmesi karşılığında 100 bin sterlin (257 bin TL) tazminat teklifini kabul etti.

Gizli kayıtlar da iade

Gazete aktrise elde ettikleri dökümanları da verecek. Miller’ın avukatından yapılan açıklamada, “Sayın Miller’ın önceliği tazminatla ne kadar çok para alacağı olmadı. Telekulak skandalında ne kadar kurban olduğunu bilmek istiyordu” denildi. News International şirketinden yapılan açıklamada birkaç hafta önce skandalla ilgili özür dilediklerini hatırlayarak, “Memnun edici bir sonuca varmayı başardığımız için mutluyuz. Diğer davaları da çabucak çözmeyi umuyoruz” denildi.