Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, New York'ta bir otel görevlisine tecavüz etmeye çalıştığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Fransa'da gelecek yıl Nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Nicolas Sarkozy’nin rakiplerinden biri olması beklenen 62 yaşındaki Strauss-Kahn'ın, New York'taki JFK Havaalanı'ndan Paris'e uçmasına dakikalar kala uçağından indirilerek gözaltına alındığı ve ardından tutuklandığı bildirildi.

New York Polisi sözcüsü Paul Browne, Strauss-Kahn'a, "cinsel suç eylemi, tecavüz girişimi ve yasadışı biçimde alıkoyma" suçlamalarının yöneltileceğini kaydetti.

Browne, 32 yaşındaki otel görevlisinin, yetkililere, Strauss-Kahn'ın Times Meydanı yakınındaki lüks Sofitel Oteli'nin geceliği 3 bin dolar olan süitine girerken meydana geldiğini anlattığını söyledi.

'OTELDEN KAÇTI'

Strauss-Kahn'ın kendisini “oral sekse” zorladığını ifade eden görevlinin, odadan "kaçmayı" başararak otel personeline olanları anlattığı ve personelin de polisi aradığı kaydedildi.

Polise verdiği ifadede, kendisinden süiti temizlemesinin istendiğini ve odanın boş olduğunun söylendiğini ifade eden kadın görevli, odaya girdiğinde Strauss-Kahn'ın çıplak olarak banyodan çıktığını ve kendisini koridorda kovalayarak, yatak odasına zorla sürüklediğini ve cinsel saldırıda bulunmaya başladığını anlattı.

Polis kayıtlarına göre, IMF Başkanı o sırada kendisinden kurtulmayı başaran kadın görevliyi tekrar yakalayarak, bu sefer banyoya sürükledi, o esnada kadın görevli, Strauss-Kahn'ın saldırısından tekrar kurtulmayı başararak, odadan "kaçtı" ve otel personeline olanları anlattı.

Emniyet yetkilileri, otele geldiklerinde Strauss-Kahn'ın oteli terk etmiş olduğunu, odasında cep telefonu ve kişisel eşyalarını bıraktığının gözlendiğini belirterek, "Öyle görünüyor ki, kendisi aceleyle çıkmış" açıklamasında bulundu.

Hafif yaralanan otel görevlisinin, polis tarafından bölgedeki bir hastaneye götürüldüğü belirtildi.

Strauss-Kahn'ın avukatı Benjamin Brafman, Reuters'a yaptığı açıklamada, IMF Başkanı'nın suçlamaları reddedeceğini kaydetti.

Strauss-Kahn'ın, bugün Almanya'da, borç yükü içindeki Yunanistan'a yardımlar konusunda Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşme yapması, Pazartesi ve Salı günleri de Brüksel'de AB maliye bakanları toplantısına katılması öngörülüyordu.

İLİŞKİSİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

IMF Başkanlığına 2007 yılının Kasım ayında getirilen Strauss-Kahn'ın görev süresi gelecek yıl doluyordu.



Strauss-Kahn hakkında daha önce de 2008 yılında, IMF'de çalışan Macar kökenli evli kadın Piroska Nagy ile girdiği gönül ilişkisi yüzünden soruşturma açılmış ve IMF Başkanı, bu olaydan ötürü eşi dâhil herkesten özür dilemişti.



Daha sonra IMF'nin karar makamı olan İcra Direktörleri Kurulu, Strauss-Kahn'ın, kamuoyuna yansıyan evlilik dışı ilişkisine karşın, görevinde kalmasını kararlaştırmıştı.