İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen Roma Açık Tenis Turnuvası'nda çeyrek final maçları yapıldı. Güzelliğiyle dünya magazin basınının dikkatini çeken Maria Sharapova'nın yüzü nihayet yarı finale çıkmasıyla güldü.

Rakibinin sakatlanmasıyla yarı finale çıkan Maria Sharapova'nın şans eseri başarısının finalde de devam edip edemeyeceği merak konusu oldu.

Toplam 4 milyon 800 bin dolar ödüllü turnuvanın altıncı gününde İsveçli Robin Soderling, Çek Tomas Berdych ile kadınlarda İtalyan Francesca Schiavone ile Belaruslu Victoria Azarenka turnuvaya veda etti. Kadın tenisçilerin giysileri de en az oyunları kadar dikkat çekti.

NADAL YARI FİNALDE

Erkeklerde dünya 1 numarası ve Roma'da geçen yılın şampiyonu İspanyol raket Rafael Nadal, Hırvat Marin Cilic'i 6-1 ve 6-3'lük iki setle 2-0 yenerek, adını yarı finale yazdırdı. Nadal'ın yarı finaldeki rakibi turnuvanın üçüncü turunda Federer'i eleyen Fransız Richard Gasquet oldu. Fransız raket, 2010 Wimbledon finalisti Çek Tomas Berdych'i 4-6, 6-2 ve 6-4'lük setlerle 2-1 mağlup ederek, yarı finale çıktı.

SHARAPOVA'YA ŞANS GÜLDÜ

Kadınlar sıralamasının zirvesindeki isim Danimarkalı Caroline Wozniacki, 5 numaralı seribaşı Sırp Jelena Jankovic'i 6-3, 1-6 ve 6-3'lük setlerle 2-1 yendi. Wozniacki, yarı finalde 7 numaralı seribaşı Rus raket Maria Sharapova ile mücadele edecek. Danimarkalı raketin rakibi Sharapova, yarı finale biraz da şansının yardımıyla çıktı. 3 numaralı seribaşı Belaruslu raket Victoria Azarenka ile yaptığı karşılaşmanın ilk setini 6-4 kaybeden Sharapova, ikinci sette 3-0 öndeyken rakibinin sakatlanarak, maçı bırakması nedeniyle yarı finale yükseldi.

Turnuvanın 2 numaralı seribaşı evsahibi ülkeden Francesca Schiavone ise 6 numaralı seribaşı Avustralyalı Samantha Stosur'a 6-2 ve 6-4'lük iki setle boyun eğdi. Avustralyalı raketin rakibi, Macar Greta Arn'ı 6-3 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenen 4 numaralı seribaşı Çinli Na Li oldu.

Roma Açık Tenis Turnuvası'na yarın yapılacak yarı final maçlarıyla devam edilecek.