Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Kayseri'nin bazı ilçelerine giderken parti otobüsünde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. "O belgenin birinci sayfasını açıklarsa, ÖSYM'de yapılan görüşmeler orada var. (Bizim sınav yapacak takvimimiz uygun değil) diye yazışmalar var. Onların bütün ayrıntıları vardır, ama Başbakan bunu açıklayamıyor, açıklayamaz da. Açıklasın, onunla hesaplaşacağız.'' şeklinde konuştu.

Yakınlarını SSK'da işe yerleştirdiği yönündeki iddiaların yeni olmadığını, cevabının KİT Komisyonu tutanaklarında yer aldığını kaydeden CHP lideri, sözlerine şöyle devam etti: "65 bin kişilik SSK'da bir şube müdürü, şef, daire başkanı, genel müdür yardımcısı akrabam olarak atadığım, belli bir yere getirdiğim kişi varsa adını açıklasınlar. 65 bin kişilik kurumda, ben genel müdür olmadan önce de akrabalarım, yakınlarım vardı. Genel müdür olduktan sonra da vardı. Buna itiraz etmiyorum. Maliye Bakanlığı'nda da, Adalet Bakanlığı'nda da benim akrabalarım var. Akrabalarımın bir yere sınavla girmeleri suç mu? Sınavda bir yolsuzluk varsa hay hay başımın üstüne. Hiçbir sorun yok.''

SÜLEYMAN DEMİREL, BİR TARİHTİR

CHP lideri, Kütahya'daki mitingde Başbakan Erdoğan'ın "CHP'nin yeni 'Milli Şef'i (Süleyman) Demirel oldu." eleştirisine cevap verdi. Erdoğan'ın konuşmasını mitinglerde platform üzerine yerleştirilen ekranlara bakarak yaptığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Beyefendinin önüne iki tane cam koyuyorlar. Metinler camdan geçiyor. Bir oraya bakıyor, bir buraya bakıyor, konuşuyor. (Süleyman) Demirel, buna 'fikir fukarası' demişti. Demirel bir tarih... Fikir fukarası olan adama ben ne söyleyeyim Allah aşkına? Gitti Zonguldak'a milletin gözünün içine baka baka 'Karaelmas Üniversitesi'ni biz kurduk.' dedi. Yahu insanda biraz vicdan olur. 1992'de kurulan bir üniversiteyi Allah aşkına 'ben kurdum' der misiniz? Bu ülkenin temiz yönetime ihtiyacı var."

CHP Genel Başkanı, Başbakan Erdoğan'la televizyonda tartışma konusundaki ısrarını da sürdürdü. Kılıçdaroğlu, "Ben tek başıma; sen istersen bütün kadronla, istediğin televizyon kanalında çık karşıma. Ona söz veriyorum, ben tek başıma çıkacağım. Sen istersen Bakanlar Kurulu'nla gelebilirsin. Çıksın hesaplaşalım. Amerika'da, Almanya'da, Fransa'da, İngiltere'de, Japonya'da liderler televizyon kanalına çıkarlar. Bizde niye çıkmazlar? Korktuğu için." şeklinde konuştu.