Adana'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan İlçe Gençlik Kolları, hayat pahalılığının ve işsizliğin arttığını belirterek kuru soğanla protesto ederek, "Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana" türküsünü söylediler.

Çakmak Caddesi'ndeki Ahmet Kalfa Sanat ve Kültür Sokağı girişinde toplanan CHP Seyhan İlçe Gençlik Kolu üyesi bir grup genç, ellerinde ekmek ve kuru soğanla son 8 yıldır AK Parti hükümetinin, yanlış ekonomi politikaları sonucunda yoksulluğun ve işsizliğin arttığını savunarak eylem yaptı.

Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yıldızeli ile il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı eylemde grup adına basın açıklamasını okuyan Seyhan İlçe Gençlik Kolu Başkanı Mustafa Arıkanoğlu, "Yaşadığımız son ekonomik krizden sonra sayın Başbakan her ne kadar ?Kriz bizi teğet geçti' dese de durumun böyle olmadığı açık ve net bir şekilde ortaya çıkmıştır. İşsizlik, krizle beraber daha da artmış ve bütün yurda yayılmıştır. Bu durumdan en çok etkilenen de ne yazık ki Adana olmuştur. İnsanlarımız bir kilo domates alamaz hale gelmiştir. Bu da gösteriyor ki; yakında yiğitlerimiz kuru soğana bile muhtaç hale gelecektir" dedi.

Basın açıklamasının ardından eylemci gençler, ellerinde ekmek ve kuru soğanlarla "Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana" türküsünü söyledi. Grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Eylemi yoldan geçen çok sayıda vatandaş izledi.