ZONGULDAK'ta, Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girişte kopyaya karşı alınan olağanüstü güvenlik önlemleri adayları isyan ettirdi. Bir matematik öğretmeni, parmağındaki yüzüğü çıkarması istenince, "Bununla nasıl kopya çekeceğim bilemiyorum. Yüzüğümü kime emanet edebilirim ki?" diyerek sınava girmedi.

Soruların sızdırıldığı kanaatiyle iptal edilerek yeniden düzenlenen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı için sabah saatlerinde Zonguldak Karaelmas Üniversitesi şehir kampusune gelen adaylar, üniversite güvenlik görevlileri ve polislerin geniş güvenlik önlemleri altında içeriye alındı. Saatlerinden tokalarına, yüzüklerinden kolyelerine kadar bütün aksesuarları alınan adayların üzerleri el ve dedektörle arandı. Takılarının yanında madeni para, çakmak, anahtar gibi eşyalarını da girişteki kabın içine koyan adaylardan bazıları, önlemlerin abartıldığını düşünerek tepki gösterdi.

Gözlük kabını görevlilere teslim eden bir matematik öğretmeni, parmağındaki evlilik yüzüğünü de çıkarması istenince isyan etti. İsmini söylemek istemeyen öğretmen, "Bununla nasıl bir kopya çekeceğim bilemiyorum. Nasıl bir teknolojik bağlantıysa artık bu. Yüzüğümü kime emanet edebilirim ki? Girmeyeceğim sınava. Yapacak bir şey yok" dedi. Bir öğretim görevlisi ise öğretmeni sınava girmesi yönünde ikna etmeye çalıştı. Öğretim üyesinin, "Yazık değil mi, bu kadar hazırlanmışsınız. Verin şu yüzüğü dursun bizde. Biz hocayız bu okulda, bir şey olmaz. Canını sıkma" demesine rağmen öğretmen, "Şu dediğiniz benim yüzüğüm. Kime emanet edebilirim ki ben bu yüzüğümü?" diyerek sınava girmeden geriye döndü.

Sınav için gelen türbanlı adayların girişine izin verildi. Adaylar, türbanlarını çıkarmadan sınav salonlarına alındı.