MHP yönetimi, davette bulunmayı düşündüğü isimlerden oluşan uzun bir liste hazırladı. Listede merhum Alparslan Türkeş döneminin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve 'Rüzgarın Oğlu' lakaplı Muhittin Çolak da var.

Çolak, kendisiyle temasa geçildiğini, sağlık durumunun elverdiği takdirde davete katılacağını açıkladı. 1967'den 2003'e kadar partinin her kademesinde görev aldığını ve parti yönetiminden hiçbir beklentisinin olmadığını ifade eden Çolak, hırslarla hareket edilmesini doğru bulmadığını vurguladı. Ülkücülerin, Allah'ın rızasını kazanmaktan başka bir gayesi olmaması gerektiğinin altını çizdi.

Söz konusu toplantı 11.00'de başlayacak. Toplantıya MHP'li milletvekilleri, MYK üyeleri, il ve ilçe başkanları, belediye başkan ve belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleri de katılacak. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, toplantının amacını şu şekilde açıkladı: "Bugün ülkemiz devlet ve millet açısından bekâ sorunuyla karşı karşıyadır. Milleti bölmeye çalışanlar ve devlet rejimini tehdit eden unsurlar zemin kazanmaya devam etmektedirler. Bu konuda hassasiyete sahip herkesin güç birliği içinde olması gerekir."