Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan atamalar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Tümgeneral Orhan Akbaş görevinden alındı. Akbaş'ın yerine Tuğgeneral Tacettin Coşkun atandı.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına İkili Siyasi İşler Genel Müdürü, Büyükelçi Mehmet Fatih Ceylan atandı. Dışişleri Bakanlığı Müşavirliğine ise Büyükelçi Umur Apaydın getirildi. Dışişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Üyeliğine, Büyükelçi Haldun Otman atandı.

Maliye Bakanlığı Baş Hesap Uzmanlıklarına Hesap Uzmanları Ali Beylik, Kahraman Çengeler, Recep Kaya, Berrak Atila, Bilgi Gülmez Ağıngil, Noyan Alper Ünal ve Bora Topaloğlu'nun atandı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müşavirliğine, Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Nihat Şahin ile Şinasi Bayraktar getirildi. Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcılığına Gökhan Kanal atandı.

Ulaştırma Bakanlığı Müfettişliğe Türk Telekomünikasyon A.Ş. Genel Müdürlüğü Müfettişi Mehmet Ünsal getirildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Başmüfettişliklere, Müfettiş Oğuzhan Alkoçoğlu, Recep Semiz, Abdilkadir Sarıtaş ve Aylin Özpolat atandı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Sakarya İl Müdürlüğüne, Şanlıurfa İl Müdürü Abdullah Keskin, Şanlıurfa İl Müdürlüğüne, Remzi Çubuk atandı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Altınsoy görevinden alındı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdür Yardımcılığına Ali Şahin atandı. Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine, Yusuf Yazar görev süresini tamamlaması nedeniyle yeniden atandı.