İngiliz 83 yaşındaki Roy Smith doğumuna tanık olamayacağı 7 aylık torununun kalp atışlarını dinledikten sonra yaşama veda etti.
Ağır hasta olan Roy Smith, yeni doğacak torununu kucaklamak için ömrünün yetmeyeceğini biliyordu. Greater Manchester bölgesindeki Tameside Hastanesi hemşirelerinden Sandra Wood, bir dede ve doğmamış torunu için muhteşem bir sürpriz yaptı.

Yoğun Bakım hemşiresi olan Sandra Wood, hemen bir dopler cihazı hazırladı ve Smith'in odasına yerleştirdi.

Dopler cihazı, henüz doğmamış bebeğin, 10. haftalık olmasından itibaren ilk hareketlerini, kalp atışlarını, hıçkırıklarını ve tekmelemelerinin dış mekanda duyulmasını sağlayan bir cihaz.
Dopler cihazıyla kızının karnı scan edildi ve böylece Roy Smith, doğmamış 7 aylık torununun kalp atışlarını duyma mutluluğuna erişti.

Ne yazık ki talihsiz dede, torununun kalp atışlarını duyduktan sadece iki saat sonra hayata gözlerini yumdu. Kızı Smith Scott ise oğlunu iki ay sonra dünyaya getirdi.

3 çocuk annesi Smith Scott, o anki duygularını şu sözlerle ifade etti.

"Babamın Lorca'yla tanışamayacağını çok iyi biliyordum. 7 aylık hamileydim ve hepimiz çok üzgündük. Sonra Hemşire Sandra bizim için inanılmaz bir şey yaptı. Onun yaptığı kelimelerle anlatılamaz. Babamın veda etmeden önce torununun kalp atışlarını dinlemesi ve anlatılmaz mutluluğu gözlemek bizim için herşeye değerdi." dedi.