Çocuklar Gülsün Diye' adlı kampanya doğrultusunda Sinop'un Durağan ilçesinde yaptırılan anaokulunun açılışını yapmak üzere Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağıyla saat 11.30'da Sinop Havaalanı'na inen  Gülben Ergen'i, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Gülünay ve şube müdürleri karşıladı. Ergen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sinop Öğretmenevi'nde kendisi için verilen yemeğe katıldı. 

Ünlü sanatçıya burada meşhur cevizli ve yoğurtlu Sinop mantısı, yöreye has, palamut, hamsi ve mezgitten oluşan balık mönüsü ile yine Sinop'a özgü üzüm suyu ikram edildi. Sinop mantısına hayran kalan Gülben Ergen, yöre mutfağının muhteşem olduğunu söyledi.

Ergen, "Okulumuzu buraya yaptığımız için kendimizi artık ev sahibi  gibi hissediyoruz. Bir anaokulu açacağız. Bunun için de anlamlı bir günde geldik. Eğitime biraz da olsa katkımız olduğu için hepimiz çok mutluyuz. Yemekler muhteşem ve mükemmel.Öğretmenevinde çok güzel ağırlandık. Sinop mutfağı gerçekten harika. Trabzon'da çok güzel geçmişti. Ama ben böyle bir mantı olduğunu bilmiyordum. İlk kez cevizli mantı yedim. Balıklarda şahaneydi" diye konuştu.