Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'ın tutuklanması ile ilgili olarak, “Artık yargılama süreci başlamıştır. İş yargı sürecinde bundan sonra. Savcılarımız, hakimlerimiz doğru olan, gerekli neyse, o doğrultuda hareket edeceklerine bizim inancımız tamdır. Biz Türk adaletine inanıyoruz. Hak yerini bulacaktır. Suçlu, suçsuz ayrılacaktır. (Şu suçludur, şu suçsuzdur) demek doğru değil” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Ticaret Odası'nı ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu burada İTO Meclis Başkanı, Başkanlık Divanı, Yönetim Kurulu üyeleri, başkan yardımcıları ve İstanbul'daki oda ve borsaların başkanları ile istişare toplantısı düzenledi. Basına kapalı olarak yapılan toplantıda kısa süreli görüntü çekilmesine izin verildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu bu sırada habercilerin ziyarete ilişkin sorularını yanıtladı. İstanbul Ticaret Odası'na ziyarete geldiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Burası kendi odamız, her zaman geliyoruz"dedi.

"ŞU SUÇLU, ŞU SUÇSUZ DEMEK DOĞRU DEĞİLDİR"

İTO Başkanı Yalçıntaş'ın tutuklanması ile ilgili soruları da yanıtlayan Hisarcıklıoğlu, her kesin bildiği gibi olayın artık yargılama sürecinin başladığını söyledi. Yargı süreci başlamış olan süreçte konuşmanın doğru olmadığını belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Bu masadaki tüm arkadaşların hemfikir olduğu nokta, Türk adaletine olan güvenimizin tam olduğu. İş yargı sürecinde. Bundan sonra savcılarımızın, hakimlerimizin doğru olan, gerekli olan neyse o doğrultuda hareket edeceklerine inancımız tamdır. Biz Türk adaletine inanıyoruz. Hak yerini bulacak ve suçlu, suçsuz ayrılacaktır. Şu suçlu, şu suçsuz demek doğru değildir. Bu konuda başka bir şey söyleme şansımız yok"diye konuştu.

"HAL,HATIRINI SORDUM VE İYİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİM"

İTO Başkanı'nı cezaevinde ziyareti ile ilgili olarak açıklama yapan Hisarcıklıoğlu,"Benim Murat beyi ziyaret etme amacım, bir ihtiyacı olup olmadığını öğrenmek. Zaten sağolsun ailesi ilgileniyor. Ama TOBB Başkanı olarak yardımcı olabileceğim eksiği, gediği noktasında bir ihtiyacı var mı? Nezaket ziyareti yani . Hal,hatırını sordum ve iyi olduğunu öğrendim. Kendisinin bana ifadesi az önce söylediğimle aynı oldu. "Başkanım ben Türk adaletine güveniyorum. Hakimler, Savcılarımız doğru olan neyse, bu doğrultuda hareket edeceğine güvenim tamdır" ifadesini kullandı. Bizim de söylediğimiz bu zaten"dedi.

Hisarcıklıoğlu, İTO Başkanı'nın tutuklanması ile ilgili olarak daha önce yaptığı,"Kamu kuruluşu rüşvet verir mi?" açıklamasının hatırlatılması üzerine,"O süreç bitmiştir. Bugünkü süreçte artık yargı işin içinde. Bundan sonraki safhası hakimler ve savcıların vereceği kararlar doğrultusunda. Hiç birimizin elinde birşey yok"dedi.