Hürriyet Gazetesinin internet sitesinin Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Fatih Çekirge, Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'e eşi benzeri görülmemiş bir hakarette bulundu.

Bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Gül'ün vereceği resepsiyona katılmayacağını açıklayan Fatih Çekirge, buna gerekçe olarak sunduğu nedenleri anlatırken Hayrunnisa Gül'ü 'eğreti geline benzetti.

EĞRETİ GELİN NEDİR

Eğreti Gelinin anlamını bilmeyenler için hemen hatırlatalım, eğreti  gelin, eskiden, ailelerin erkek çocuklarını evliliğe hazırlamaları için tuttukları kadınların ünvanıdır. İddiaya göre bu kadınlar, çocuk yaştaki erkekleri teorik bakımdan ve tatbiki olarak evliliğe hazırlıyorlardı. Yani evlilik öncesi o çocuklarla cinsel ilişkiye giriyorlardı.

CUMHURUN EŞİNE 'EĞRETİ GELİN' BENZETMESİ

Fatih Çekirge, yazısında önce resepsiyona gitmeme gerekçesini açıkladı ve ardından da konuyu Hayrunnisa Gül'ün başörtüsüne getirdi ve o iğrenç benzetmeyi yaptı. Yazısında Hayrunnisa Gül için 'eğreti gelin' benzetmesini yapan Fatih Çekirge, ya o benzetmenin anlamını bilmiyordu, ya da bilerek kasıtlı bir şekilde bu benzetmeyi yaptı. Her iki durumda da sonuç tam bir facia. Yıllardır gazetecilik yapan birinin bu tabirin anlamını bilmemesi de mümkün görünmediğine göre bu ifadenin kasıtlı kullanıldığı sonucu ortaya çıkıyor.