Baykal dönemindeki CHP'ye verdi veriştirdi. Yerel seçim öncesi Beşiktaş'ta yaşadığı olay onu çılgına çevirmiş.

Baykal yönetimindeki CHP, 30 yıllık CHP üyesi kadın profesörü Mazıcı'yı çileden çıkarttı.Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurşen Mazıcı, Baykal ve ekibine ateş püskürdü: "Baykal belasını buldu, inşallah ekibi de bulur."

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) ve Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi işbirliğiyle Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) salonunda düzenlenen, ‘Cumhuriyet ve Demokrasi İlişkileri’ konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Nurşen Mazıcı, Baykal başından geçen bir olayı kamuoyu ile paylaştı:

"BELASINI BULDU"

"Ben 17 yaşımdan 47 yaşıma kadar CHP üyesiydim. Bizim Coğrafya Fakültesi'nden 6-7 profesör, Nesrin Baytok'un 6 ay randevu vermesini bekledi. Geçtiğimiz yerel seçimler öncesi CNN Türk'ten programa davet edildim. Konu, partilerin oy potansiyeliyle ilgiliydi. Beşiktaş'tan geçerken MHP'ye uğradım, ‘Bana parti programınızı verir misiniz?’ dedim, verdiler. AKP'ye girdim, soğuk sular koymuşlar kapının önüne. ‘Soğuk gazoz da ikram edelim’ dediler. Programı da verdiler. CHP'ye gittim, ‘bizim seçim programımız yok’ dediler. ‘Siz bilirsiniz. Ben siyaset bilimcisiyim. CNN Türk'te akşam program var, anlatacağım bunu’ dedim. Adam masanın altından çıkardı verdi seçim programını. Ben profesör olduğum halde, 30 yıldır CHP üyesi olduğum halde böyle bir olayla karşılaştım. Baykal belasını buldu, ekibi de bulur inşallah.”