YAĞIŞ İSTANBUL'DA DA ETKİLİ

Yağışlı hava İstanbul'da da etkisini gösteriyor. Dünden itibaren devam eden yağışlar nedeniyle maddi hasarlı trafik kazaları meydana gelirken, trafikte yer yer aksamalar ve yoğunluk yaşanıyor.

17.35 TEM FSM Avrupa-Anadolu yönünde maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Bir şerit trafiğe kapalı...

17.21 D 100 Karayolu Sefaköy Çobançeşme (yan yol) maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Tek şerit trafiğe kapalı durumda...

17.19 TEM otoyolu Akşemsettin-Hasdal yönü maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Bir şerit trafiğe kapalı...

16.50 TEM otoyolu Hadımköy-Bahçeşehir yönü maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Tek şerit trafiğe kapanmış durumda...

16-07 D-100 Anıtmezar-Otakcılar yönünde trafik kazası meydana geldi. Yolda tek şerit trafiğe kapanırken ekipler kazaya müdahale ediyor.

15.52 TEM otoyolu Anadolu-Avrupa yönünde maddi hasarlı trafik kazası meydana gelirken, yolun tek şeridi trafiğe kapandı.

15.39 TEM otoyolu Ataşehir-Dudullu yönünde maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. İki şerit trafiğe kapalı...

14.30 Silivri Selimpaşa'da yaralanmalı trafik kazası meydana gelirken tüm şeritler trafiğe kapandı. Yapılan çalışmalar sonrasında yol yeniden trafiğe açıldı.

İSTANBUL TRAFİĞİNİN SON DURUMUNU GÖREBİLMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MARMARA'DA DENİZ ULAŞIMINA POYRAZ ENGELİ

Marmara Bölgesi'ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

İDO'dan alınan bilgiye göre, hava muhalefeti nedeniyle Bandırma-Yenikapı arasındaki hızlı feribot seferi ile Bostancı-Armutlu, Bostancı-Bandırma, Kadıköy-Bursa ve Yenikapı-Bandırma dış hat seferleri karşılıklı olarak gerçekleştirilemeyecek.

Gündüz saatlerinde başlayan ve gece saatlerinde etkisini arttıran Poyraz, Marmara'da deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden yerli ve yabancı bandıralı 55 şilep ve tanker saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan Poyraz nedeniyle yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahiline çevirerek demirledi.

Şarköy'de gemilerde bulunan personel, fırtına ve yer yer 2,5 metreyi aşan dalgalar ile gece başlayan sağanak nedeniyle karaya çıkamayarak geceyi gemilerinde geçirmek zorunda kaldı.

Şiddetli fırtınanın sabah saatlerinde etkisinin azalması ardından 37 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, güneşin doğması ile Şarköy'den demir alarak boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre hareket ettir. 18 gemi ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için Şarköy de demirli bekliyor.

Öte yandan aniden bastıran fırtına Şarköylü balıkçıları da olumsuz etkiledi. Meteorolojinin uyarılarını dikkate alan bazı balıkçılar balığa çıkmazken, Marmara'da balıkta bulunan bazı tekneler ise Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı.

Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günlerde de Marmara'da fırtınanın zaman zaman etkili olacağını, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altına inerek 4-6 derece düşmesinin beklendiğini ve vatandaşların tedbirli olmalarının gerektiğini bildirdi.

GELİBOLU-LAPSEKİ SEFERİNİ YAPARKEN SÜRÜKLENEN ARABA VAPURU, İSKELEYE GÜÇLÜKLE YANAŞTIRILDI

Çanakkale Boğazı'nda etkili olan kuvvetli poyraz nedeniyle, sürüklenen Gelibolu-Lapseki seferini yapan araba vapuru uzun süren çalışmalar sonunda iskeleye yanaştırılabildi.

Alınan bilgiye göre, Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş'ye ait ''Lapseki'' feribotu, Gelibolu'dan aldığı araç ve yolcularıyla Lapseki'ye gitmek üzere yola çıktı.

Lapseki'ye yaklaşan araba vapuru, saatteki hızı zaman zaman 30 kilometreye ulaşan kuvvetli poyraz dolayısıyla iskeleye yanaşamadı.

Bunun üzerine, ''Avşa'' adlı vapurdan halat atılarak, araba vapuruna yardım edilmeye çalışıldı. Araba vapuru, uzun süren çalışmalar sonucunda iskeleye yanaştırılabildi. Bu sırada, bazı vatandaşların yanaşmayı beklemeden vapurdan iskeleye atladıkları görüldü.

GESTAŞ A.Ş Genel Müdürü Hasan Yürükçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın hava muhalefetinden kaynaklandığını söyledi.

Araba vapurunun güvenli bir şekilde iskeleye yanaştırıldığını dile getiren Yürükçü, olayda herhangi bir mal ve can kaybının yaşanmadığını kaydetti.

KIRKLARELİ'NDE ETKİSİNİ SÜRDÜREN FIRTINA NEDENİYLE DEVRİLEN AĞAÇ, CADDEDE TRAFİĞİ DURDURDU

Kırklareli'ndeki sağanak ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor.

Dün akşamdan itibaren saatte 45 kilometre hızla etkisini sürdüren fırtına nedeniyle kent merkezinde zaman zaman olumsuzluklar yaşanıyor.

Karakaş Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki bir trafik lambası, fırtınanın etkisiyle devrilerek Tunay Saygılı yönetimindeki 35 NKN 70 plakalı otomobilin üzerine düştü. Olayda yaralanan olmazken, düşen trafik lambası nedeniyle araçta maddi hasar meydana geldi.

Öte yandan, Ziraat Bankası önündeki bir ağaç fırtınanın etkisiyle yola devrildi. Fevzi Çakmak Caddesi, ağaç kaldırılana kadar yaklaşık yarım saat trafiğe kapatıldı.

Meteoroloji yetkilileri, dünden bu yana metrekareye 6 kilogram yağış düştüğünü ve yağışın aralıklarla devam edeceğini kaydettiler.

BALIKESİR'DE ÖĞRENCİLERİN KALDIĞI BİR EVİN DUYARI YIKILDI

Alınan bilgiye göre, kent merkezinde etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiliyor. Yağış nedeniyle Bahçelievler Mahallesi Çayır Sokak Burcu Apartmanı bodrum katının bahçeye bakan duvarı yıkıldı. Diğer odada uyudukları için duvarın yıkıldığını komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinden öğrenen üniversite öğrencileri İrfan Özgül ve Uğur Çelikkardeş, kiracı olarak bulundukları evin odasını hiç kullanmadıklarını söylediler.

Balıkesir Belediye Başkan Yardımcıları Argun Atıcı ve Yusuf Özenç duvarı yıkılan eve gelerek yetkililerden ve öğrencilerden bilgi aldı. Atıcı, ihtiyaç halinde öğrencilere yardım edeceklerini belirtti.

-MANYAS-BANDIRMA KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI-

Bu arada Manyas-Bandırma karayolunun 1. kilometresinde DSİ yanındaki su tahliye kanalı, kuvvetli sağanak yüzünden tıkandı. Biriken su yüzünden yol trafiğe kapandı.

Manyas Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekipleri, karayolunun yeniden trafiğe açılması için çalışmalarını sürdürürken, Bandırma ve Balıkesir ile ulaşım Kızıksa beldesi üzerinden sağlanıyor.

Manyas Kaymakamı Fatih Ürkmezer de kuvvetli yağışın yol açtığı arıza yüzünden ilçeye bir süre elektrik verilemediğini belirtti.

Öte yandan, Kızık köy yolu üzerinde bulunan Kızık Deresi'nin taşması sonucu ekili tarım arazilerinin sular altında kaldığı bildirdi.

BURSA'DA YAĞIŞ NEDENİYLE İSTİNAT DUVARI ÇÖKEN BİR APARTMAN BOŞALTILDI

Bursa'da, dünden bu yana etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle istinat duvarı çöken bir apartman boşaltıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün akşam saatlerinde başlayan ve kesintisiz devam eden kuvvetli sağanak, Bursa'da yaşamı olumsuz etkiliyor.

Birçok ev ve iş yerinin sular altında kalmasına yol açan yağış nedeniyle Çekirge Mahallesi Kamil Sokak'ta bulunan Çiçek Apartmanı'nın arkasındaki istinat duvarı çöktü. Yağmur suyunun ağırlaştırdığı toprağı taşıyamadığı için çöktüğü belirlenen istinat duvarı, apartman sakinlerine korku dolu dakikalar yaşattı.

İhbar üzerine bölgeye polis, ambulans, belediye ekipleriyle Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) sevk edilirken, 8 dairenin bulunduğu apartman güvenlik nedeniyle boşaltıldı.

Polis, yıkılma tehlikesi bulunan apartman önünden geçişleri yasaklarken, sokağın girişlerini güvenlik şeridiyle kapattı.

BİNA SAKİNLERİ, DUVARIN ÇÖKMESİYLE BİNANIN SARSILDIĞINI DEPREM OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK BÜYÜK PANİK YAŞADIKLARINI ANLATTI

Apartman sakinleri, evde oturdukları sırada apartmanın sallanmaya başladığını belirterek, ''Deprem oluyor sandık. Büyük panik yaşadık. Pencereden dışarı baktığımızda istinat duvarının üzerinde dikili olan ağaç da devrilince çok korktuk. Taş ve toprak, apartmana baskı yapıyor. Yıkılmasından korkuyoruz'' dedi.

Belediyeden gelecek özel ekibin incelemelerinin ardından apartmanda oturulup oturulmayacağına karar verilecek.

MANİSA'DA YAĞIŞ NEDENİYLE 250 EV VE İŞ YERİNİ SU BASTI, KIRTIK MEZARLIĞI'NDAKİ BAZI MEZARLAR TAHRİP OLDU, AKARYAKIT YÜKLÜ BİR TANKER SULAMA KANALINA DÜŞTÜ

Manisa'da şiddetli sağanak sonucu 250 ev ve iş yerini su bastı, Kırtık Mezarlığı'ndaki bazı mezarlar tahrip oldu, akaryakıt yüklü bir tanker DSİ'ye ait sulama kanalına düştü.  

Metrekareye 75 kilogram yağışın kaydedildiği kentte, sulama kanallarının taşması sonucu Kuşlubahçe, Atatürk, Horozköy, Turgut Özal ve Barboros mahallelerinde su baskınları yaşandı. Özellikle Atatürk ve Turgut Özal mahallelerinde vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı.

Belediye ekipleri, su altında kalan sokaklarda iş makineleri ile tıkanan kanal ve rögarları açmaya çalıştı.

Manisa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, dün geceden bu yana kentte 250 ev ve iş yerinden su baskını ihbarı geldiğini ve yapılan ihbarlara müdahale edildiğini bildirdi.

Bu arada İzmir-İstanbul Karayolunun Manisa çıkışında yer alan Gediz Köprüsü mevkisinde akaryakıt yüklü bir tanker yolda biriken su nedeniyle kayarak, DSİ'ye ait sulama kanalına düştü.

Öte yandan Spil Dağı'nın eteklerinden akan yağmur suları nedeniyle Kırtık Mezarlığı'ndaki bazı mezarlarda tahribat ve çökmeler meydana geldi.

İZMİR VE MANİSA İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Manisa'nın doğu ilçeleri ile İzmir'in Ödemiş, Kiraz, Beydağ ilçeleri ve çevresinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''Meteorolojik Uyarı''ya göre, bu bölgelerde akşam saatlerine kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve dolu bekleniyor.

Uyarıda, ani sel, su baskını ve yıldırım riskine karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

BURSA'DA CUMHURİYET FENER ALAYI YAĞIŞ NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ

Bursa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bu akşam düzenlenecek Fener Alayı'nın iptal edildiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyetin 87. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında bugün saat 19.30'da yapılması planlanan Fener Alayı yürüyüşü, kuvvetli sağanağın etkisini sürdürmesi nedeniyle iptal edildi.

Fener Alayı, Namazgah Meydanı, Tophane Meydanı ve Stadyum önünden başlayıp Atatürk Anıtı'nda son bulacaktı.

BURSA'DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI PROGRAMININ TÖREN BÖLÜMÜNDE DEĞİŞİKLİK YAPILIRKEN, GÖSTERİLER 31 EKİM PAZAR GÜNÜNE ERTELENDİ

Bursa'da, hava muhalefeti nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programının tören bölümünde değişiklik yapılırken, gösteriler 31 ekim pazar gününe ertelendi.

Bursa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, bu akşam saat 19.30'da yapılması planlanan fener alayı ve belediye bandosunun yarın sabah saat 09.15'te başlayacak gösterisi, hava muhalefeti yüzünden iptal edildi.

Bursa Valiliğindeki tebrikleri kabulün ardından, programın aynı nedenle Atatürk Caddesi yerine Tayyare Kültür Merkezi'nde (TKM) devam edeceği belirtilirken, gösteri bölümünün 31 Ekim Pazar günü saat 11.00'a ertelendiği bildirildi.

SON GELİŞME

19.45 ÜSKÜDAR-EYÜP/EYÜP-ÜSKÜDAR SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

 İstanbul Şehir Hatları A.Ş, şiddetli rüzgar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 19.40 Kabataş-Adalar ile 19.45 Üsküdar-Eyüp/Eyüp-Üsküdar seferlerini iptal etti.

Alınan bilgiye göre, 19.40'ta Kabataş'tan kalkan Adalar seferiyle 19.45'te Üsküdar ve Eyüp'ten karşılıklı yapılan Üsküdar-Eyüp/Eyüp-Üsküdar hattındaki Haliç seferi yapılamayacak.