Yağışlı hava tüm Türkiye'de etkisini sürdürüyor. İstanbul'da sıcaklıklar 8 derece birden düştü. İstanbul genelinde devam etmekte olan sağanak yağış ve rüzgarın öğle saatlerinden sonra kuvvetlenerek etkisini artıracağı bekleniyor. Meteoroloji, poyraz fırtınasına karşı vatandaşları uyardı. Yağışlı hava hafta sonu Marmara'yı terk edecek.

İSTANBUL'DA 29 EKİM TÖRENLERİ ERTELENDİ
 
Marmara'da sıcaklık 8 derece birden düştü. Soğuk havayka birlikte İstanbul'da dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan yağmur, hayatı olumsuz etkiliyor. Yağmur nedeniyle sabah saatlerinde yollarda araç yoğunluğu oluştu. İşyerlerine gitmek için evlerinden çıkanlar trafik nedeniyle zor anlar yaşadı.

MARMARA'DA KUVVETLİ SAĞANAK

Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de son 24 saatte  aylık ortalamanın yaklaşık 2 katına varan oranlarda yağış kaydedildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ekim ayı uzun yıllar ortalaması metrekareye 66,6 kilogram olan  Bursa'nın kent merkezinde, son 24 saatte yaklaşık 94,2 kilogram yağış düştü. Ekim  ayı içerisinde Bursa'daki yağış miktarı ise 337,4 kilogram oldu. Bu oranla Bursa,  uzun yıllar ortalamasının 5 katından fazla yağış almış oldu.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde 47,6 kilogram olan son 24 saatlik yağış,  Karacabey'de 85,6 olarak gerçekleşti.

TÜRKİYE'DEN YAĞIŞ FOTOĞRAFLARI


Çanakkale'de ise ekim ayı ortalamasının 2 katından fazla yağış oldu. Uzun  yıllar ekim ortalaması 46,7 olan Çanakkale'ye son 24 saatte 105,2 kilogram yağış  düştü.

Balıkesir merkezde ise aynı zaman diliminde metrekareye 47,8 kilogram  yağış düştü. Uzun yıllar ekim ortalaması 39,5 kilogram olan ilde bugüne kadar  gerçekleşen yağış ise 174,4 kilogram oldu.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 47, Bandırma'da 55 ve Edremit'te ise 60  kilogram yağış kaydedildi.

Etkili olan yağış nedeniyle gece boyunca Bursa'da bazı evleri su bastı,  özellikle sabah saatlerinde sürücüler trafikte zor anlar yaşadı.

BAZI İDO SEFERLERİ İPTAL

İstanbul'da dün öğle saatlerinden itibaren sağanak yağmur etkili oluyor. Marmara denizinde etkisini gösteren poyraz ise dış hat deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerinin iptaline neden oldu.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO)'nden yapılan açıklamaya göre iptal edilen seferler şöyle:

İZMİR'İ SEL BASTI

İzmir'de gece yarısı başlayan sağanak yağışta cadde ve sokaklar nehre döndü, bazı binaların zemin katlarını su bastı.

Yurdun batı kesiminde etkisini gösteren yağmur İzmir'de de etkili oldu. Bugün saat 02.00 sıralarında başlayan ve bir saat kadar süren şiddetli yağmurda logarlar ve ızgaralar taştı. Şehir içinde cadde ve sokaklar nehre dönerken, araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekti. Bazı binaların su baskınına uğrayan zemin katlarındaki ev ve işyerleri zarar gördü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çok sayıda personel ve araçla gece boyunca baskın ihbarlarına koştu. Tıkanan rögar ve ızgaraların açılıp, suların tahliye edilmesine çalışıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı yetkililer, yaklaşık 10 evde su baskınının meydana geldiğini belirterek, “Su ile dolan bazı cadde ve sokaklarda tahliye çalışmaları yapılmakta. Dere yatakları, alt geçitler gibi kritik noktalarda da ekipler çalışmaları sürmekte” dedi.

İzmir Meteroloji Bölge Müdürlüğü de kent merkezine 11 kilogram, Gaziemir'e de 12.6 kilogram yağmur suyunun düştüğünü, yağışların akşam saatlerinde etkisini yitireceğini söyledi.

BODRUM'DA DERELER TAŞTI

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu sabaha karşı aniden bastıran sağanak yağmur Bitez Beldesi'nde, Pedasa Yaylası'ndan gelen dereleri taşırdı.

Bitez'de derelerden gelen suların sürüklediği, çamura sapladığı araçlar iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldı. Çok sayıda ev ve işyeri su altında kaldı. Bodrum Meteoroloji Müdürü Türker Yıldız, dün geceden bu yana metrekareye 16 kilogram yağmur düştüğünü, yağışlı havanın bu akşamdan itibaren etkisinmi kaybedeceğini söyledi.