Saadet Partisi'nin eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında yeni parti çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Kurtulmuş şunları söyledi: "Hafta sonu kurucular kurulunu bir araya getireceğiz. Tüzüğü ve programı tartışacağız ve yeni parti başvurusunu pazartesi günü yapacağız.

230 isim teklifi geldi, biz söylemeden bunu yapan gönüllü isimler oldu. İsim sayını 6-7'ye indirdik. Bunlardan herhangi biri olabilir. Bu ismin kısa süre içerisinde bütün seçmen kitlesine benimsetilmesi gerekiyor, bununla ilgili eksik yapmamaya gayret ediyoruz.

Çok değerli arkadaşlarla görüştük. Yüzlerce isimle görüştük. Bunlar içerisinde çok seviyeli bir genel idare kurulu listesi oluşuyor. Partide Demokrat Parti'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Çağrı Erhan, Anavatan Partisi'nde başkanvekilliği yapmış Beyhan Aslan, sol cenahtan Prof. Zeki Karaaslan hocamız, bir dönem birlikte çalıştığımız Mehmet Bekaroğlu, üniversitelerden Erol Göka, Haluk Yavuzer gibi isimler var. Kadınlardan, iş dünyasından isimler var. Çok iyi bir kompozisyon ortaya çıkıyor.

Bu parti bir iç koalisyon şeklinde olmayacak. Geçmişte başka siyasi parti içinde bulunanlar biraraya gelebilir. Burası bir süpermarket, her reyonda başka bir şey satılıyor. Bu partiyi bütün arkadaşlarımızla birlikte oluşturacağız.

'Milli Görüş'ün partisiyiz' demeye gerek yok. Bu dar bir partiyle tutulabilecek bir şey değil, bütün bir birikimin adıdır.

Erbakan'ın genel başkanlığı hayırlı uğurlu olsun, şaşırmadım.

Bir parti genel merkezi için tarifi kolay bir yeri bakıyoruz."

NTV