Cumhuriyet: BİR DİRİLİŞ DESTANIDIR…
 

Cumhuriyetin, milletimizin tarih sahnesinde adını altın harflerle yazdıran yeniden dirilişin en açık göstergesi  olduğunu belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol; “Türk Gençliğinin Büyük Önderimiz Atatürk’ün bize bıraktığı bu emaneti sonsuza kadar koruyup kollayacağına yürekten inanıyoruz” dedi.
 
Dr. Erhan Erol;
‘’Cumhuriyet değerlerine ebediyen sahip çıkacağız’’
 
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, bu zaferle Türk Milletinin bağımsızlığından asla taviz vermediğini, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü Kurtuluş Savaşı'nı zaferle neticelendirdiğini vurgulayarak özetle şu görüşe yer verdi; “Türkiye'yi aydınlığa çıkaran Cumhuriyet'in kurulması, dünya tarihinde eşine ender rastlanan bir başarı öyküsüdür. Büyük Önderimizin geleceğimizin güvencesi olarak gördüğü ve Cumhuriyeti emanet ettiği Türk Gençliğinin bu emaneti sonsuza kadar koruyup kollayacağına yürekten inanıyoruz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki Cumhuriyet rejimi; sadece insanların birlik ve beraberlik içinde yaşamayı bildiği, özgür ve demokratik ortamlarda yaşayabilir. Bu değerleri toplumun her kesimine yeterince yaydığımız sürece Cumhuriyet gerçek anlamına kavuşmuş demektir.
Bu ideal paralelinde laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu;  büyük önder Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 87. yılında tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.’’