Yoğun bakım ünitesinden çıkarılan İbrahim Tatlıses, “Kendinizi nasıl hissediyorsunuz?” sorusuna “Süperim, süper” yanıtını verdi.

13 Mart gecesi silahlı saldırıya uğrayan İbrahim Tatlıses’in ameliyatını yapan Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. İlhan Elmacı, sanatçının artık kendi yemeğini yediğini, düzgün konuştuğunu ve sağ tarafını çok iyi şekilde kullandığını açıkladı. Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu da bundan sonra Tatlıses’in çok daha iyi olacağını düşündükleri için basın toplantısı düzenlemeyeceklerini dile getirdi.

Yoğun bakımdan çıkıyor

Tatlıses’i cuma günü yoğun bakım ünitesinden çıkararak normal kata aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Çuhadaroğlu, sanatçıda iki haftada beklediklerinden daha hızlı bir gelişme olduğunu söyledi ve “Bu hızlı iyileşme süreci devam ederse bildiğimiz Tatlıses’i öngörülenden çok daha kısa sürede aramızda göreceğimizi umuyorum” dedi.

Sol taraf kuvvetleniyor

Prof. Dr. İlhan Elmacı, bu aşamadan sonra yeni sorunlarla uğraşacakları bir döneme girdiklerini söyledi: “Kendi yemeğini yemektedir, gayet güzel konuşmaktadır. Sağ tarafını çok güzel bir şekilde kullanmaktadır. Hafızasıyla ilgili aklen ve fikren bizim açımızdan herhangi bir sorun yoktur. Sol tarafında bize geldiğinde belirttiğimiz tam kuvvet kaybı düzelme eğilimindedir.” Sanatçının sol tarafındaki kuvvet kaybının devam ettiğini belirten Elmacı, “Kendisi ayağa kalkacak durumda değil. Yatakta tedavisi devam ediyor. Küçük arabalarımızla dolaştırabiliyoruz” diye konuştu.

Şarkı söyleyebilecek

Prof. Dr. İlhan Elmacı, “İbrahim Tatlıses’in şarkı söylemesine tıbbi olarak bir engel bulunmadığını düşünüyoruz” dedi.

İlk röportajını hastanede verdi


Hastaneden basın mensuplarına dağıtılan bilgi notunda, Tatlıses’in ilk röportajını Acıbadem Sağlık Grubu Kurumsal İletişim Bölümü’ne verdiği belirtildi. Notta, yoğun bakım servisinden çıkması nedeniyle sevenlerine mesaj iletmek isteyen Tatlıses’e, kendisini yormamak için birkaç soru yöneltildiği ifade edildi. Röportajda, kendisini nasıl hissettiği sorusuna sanatçının “Süperim, süper” diye yanıt verdiği kaydedildi. Tatlıses’in, sevenlerinin bilgi almak için hastane bahçesinde beklediği, telefon ve e-posta yoluyla sağlık durumunu sordukları hatırlatıldığında da duygulandığı ve “Sevenlerimin duasını bekliyorum. Sevenlerime kalbi duygularımı gönderiyorum” dediği belirtildi.