'Rezil' isimli şarkısında 'Lem yelid velem yûled' okunuşlu ayeti 'Lem yelid löp yutar' şeklinde değiştiren Duman’ın konserinin bir grup ülkücü üniversite öğrencisinin tepkisi nedeniyle iptal olduğu iddia edildi.


Habertürk gazetesinin haberine göre Edirne, Eskişehir, Trabzon, Kayseri, Malatya ve Adana’da Duman, Manga, Bülent Ortaçgil, MFÖ, Yalın, Hayko Cepkin, Athena ve Sertab Erener gibi sanatçıları üniversite öğrencileriyle buluşturan Coke’n Music Festivali, son durak olan Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde gerçekleştirilemedi. İddiaya göre, son albümündeki Rezil isimli şarkısında İhlas Suresi’nin “Lem yelid velem yûled’’ okunuşlu ayetini “Lem yelid löp yutar’’ şeklinde değiştiren Duman’a tepki gösteren bir grup ülkücü üniversite öğrencisi, konserin iptal edilmesi için rektörlüğe başvurdu.

Öğrencilerin başvurusunun ardından üniversite yönetimi, konserin teknik nedenlerle iptal edildiğini duyurdu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vecihi Kırdemir, “Hastanedeki jeneratör arızalandı. Bu nedenle konser alanına kurulacak jeneratörü hastaneye göndermek zorunda kaldık” dedi.

AK Parti Üniversite Birim Başkanlığı ise, konserin ülkü ocaklarının protestosu nedeniyle iptal edildiğini ve “AK Partililer iptal ettirdi’’ şeklinde söylentiler çıktığını öne sürerek, “Ülkü Ocakları, konseri iptal ettirme fikrini bize taşıdılar, ama bizden destek bulamadılar. Konserin iptali için MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala ve MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz devreye girmiş ve konser iptal edilmiştir. Konseri bizim iptal ettirdiğimizi söyleyen tüm odakları kınıyoruz” açıklamasını yaptı.