Parkları, spor alanları, tarihi,  kültürel eserleri, yenilenmiş yolları ve meydanlarıyla örnek bir ilçe olma yolunda hızlı bir gelişim ve değişim gösteren Eyüp, bugün yepyeni bir spor kompleksi ve parka daha kavuştu... Bir yıl içerisinde 72 park yapan, spor salonsuz okul kalmaması için çalışmalarını hızlandıran Eyüp Belediyesi, Karadolap Spor Kompleksi ve Parkı'nın açılışını bugün gerçekleştirdi...

Karadolap Mahallesinde yaklaşık 20 bin metrekare alan üzerine kurulu spor kompleksi ve park açılışına Karadolaplılar yoğun ilgi gösterdi. 

Soğuk hava ve yağmura rağmen kadın, erkek, çoluk çocuk park ve spor alanını dolduran Karadolaplılar, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve ekibine sevgi tezahüratlarında bulundu. Açılışa, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Başkan Yardımcıları, Belediyede görevli müdürler, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Temel Başalan, Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Seçkin Turan, Karadolap Spor Kulübü Başkanı Ahmet Akgüzel, Eyüp Belediyesi Spor tesislerinden sorumlu meclis üyesi Esat Nuhoğlu, Karadolap Muhtarı Celal Düğün ve kalabalık bir grup katıldı.

 "PARK SİZE EMANET"

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, açılış öncesi vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Kavuncu, "Biz bu göreve hizmet için geldik.  Halkımızın mutluluğu ve beklentilerinin karşılanması için elimizden geleni yaparız ve yapmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın daha iyi ortamlarda büyümesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Gençlerimiz ve çocuklarımız burada spor yapacak.  Ailelerimiz burada rahat rahat dinlenip çocuklarıyla ilgilenebilecekler.  Biz bu parkı siz vatandaşlarımıza emanet ediyoruz" dedi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ İPTAL ETTİRDİK..."

Karadolap Mahallesi'nde  tapu sorununun en kısa zamanda çözülmesi için gereken tüm çalışmaları yaptıklarını açıklayan Kavuncu, "Büyükşehir ile yaptığımız görüşmelerle kentsel dönüşüm projesini bu bölgede iptal ettirdik.  Büyükşehir arazilerindeki vatandaşlarımızın tapularının verilmesi için çalışmalarımız sürüyor.  Önümüzdeki günlerde bu sorun da çözülecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile görüşmelerimiz devam ediyor. Uzun yıllardır beklediğiniz çalışmaları biz gerçekleştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Karadolap Spor Kulübü Başkanı Ahmet Akgüzel, açılışta Bakan Kavuncu'ya, Karadolap Spor'un bir formasını verdi.  Akgüzel, daha sonra Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcısı Sedat Şahin, Metin İşeri ve Şengül Kocabaş'a teşekkür ederek çiçek sundu.

Açılışta minik öğrencilerin folklor gösterisi büyük ilgi gördü.  Başkan Kavuncu, , Karadolap Spor Kulübü sahasında oynanan hazırlık maçının başlama vuruşunu yaptı.  Başkan daha sonra penaltı atışı yaptı.

PARKIN ÖZELLİKLERİ

Karadolap Mahallesi'nin merkezinde yaklaşık 20 bin metrekare alan üzerine kurulu parkta çim futbol sahası, basketbol, voleybol ve futbol oynanabilecek özelliğe sahip dönüştürülebilen bir saha, fitness aletleri, yürüyüş parkuru, özürlüler için spor yapabilecekleri aletler, çocuk oyun parkları ve çim alanlar bulunuyor. Ağaçlandırması tamamlanan parkta ayrıca vatandaşların dinlenip sohbet edebilecekleri ahşap kamelyalar da yer alıyor.