31 Ekim’de tekrar yapılacak KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Sınavı için adayları uyardı...

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) iptal edilen ve 31 Ekim’de tekrar yapılacak KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Sınavı için adayları uyardı. Sınav güvenlik tedbirlerinin bu sınavda da uygulanacağını kaydeden ÖSYM, güvenlik tedbirleri doğrultusunda adayların dikkat etmesi gereken hususları şöyle sıraladı:

"Adaylar sınava sadece; kendilerine ÖSYM tarafından gönderilmiş olan sınav giriş ve kimlik belgesinin aslı, özel kimlik belgesi ve bir adet vesikalık fotoğraf ile girebileceklerdir. Özel kimlik belgesi olarak sadece nüfus cüzdanı ya da pasaport kabul edilecek başka hiçbir belge özel kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir. Bu belgelerini yanlarında bulundurmayan adaylar gerekçesi ne olursa olsun sınav binalarına kesinlikle alınmayacaklardır."

GÜVENLİK TEDBİRLERİ DEVAM EDECEK

Adayların sınava metal aksesuar içermeyen sade kıyafetlerle gelmeleri gerektiği kaydedilen açıklamada ayrıca, "Adayların sınava girerken üzerlerinde cep telefonu, kol ya da cep saati, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, broş, yüzük, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz bulunmayacaktır.

Adayların sınav binalarına girişinde hiçbir emanet kesinlikle kabul edilmeyeceğinden adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri önemle duyurulur. Adayların sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az bir saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri ve sınavın zamanında başlatılabilmesi açısından son derece önemlidir" denildi.

ÖSYM, adayların sadece sınava giriş ve kimlik belgesi ile alınacağından adayların sınava gelmeden önce sınava girecekleri bina ve sınav salonlarını görmelerini tavsiye etti.

Kaynak : http://www.internethaber.com/kpssye-girecek-adaylara-uyari-306005h.htm#ixzz13TUiWimX