Maaşlarına 2 bin TL zam geldi. Altlarına son  model makam aracı verildi. 17 katlı yeni binalarında makam odası ve sekreterin yanı sıra, 12 bin hakim savcının da amiri oldular.

Anayasa değişikliğiyle yapısı değişen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na seçilen üyeler yeni olanakların yanı sıra 2 bin lira da maaş zammına kavuştular. HSYK üyesi olarak seçilen isimler, üst bir statü de elde ederken, 12 bin hakim ve savcının da amiri oldular. Hepsine 2011 model Renault marka makam aracı ile şoför tahsis edildi. Ayrıca, 17 katlı yeni binalarında makam odası ve sekretere de kavuştular.


HSYK üyeleri, Yargıtay daire başkanları için ilgili mevzuatta öngörülen tüm mali ve sosyal haklardan aynen yararlanacak. Daha önceki HSYK’da kurul üyelerine, yüksek hakimlik tazminatından ayrı olarak 6 bin 500 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu orta çıkan miktarda aylık ek tazminat ödeniyordu.

MAAŞA YÜKLÜ ZAM

Yeni HSYK’da ise kurul üyelerine, 30 bin gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda aylık ek tazminat ödenecek. Birinci sınıf hakim ve savcılar ayda ortalama 5 bin lirayı buluyor. HSYK üyeleri ise 30 bin gösterge rakamı dolayısıyla 2 bin lira da ek zam alacak ve maaşları 7 bin liraya yükselecek. Üyeler kişisel suçlarda da sadece Yargıtay Ceza Genel Kurulunca yargılanabilecek.

HSYK’ya Konya yolu üzerindeki 17 katlı ek bina da tahsis edildi. Binada HSYK üyelerinin yanı sıra, Genel Sekreterlik, Teftiş Kurulu'na bağlı hakim ve savcılar ve idari personel görev yapacak. Binadaki üyelerin odalarının tefrişi de tamamlandı. Her üyeye bir makam odası hazırlanırken, sekreter de tahsis edildi. (GAZETEPORT)