Hafta sonunu İstanbulluların arasında geçirmek ve Fatih Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları yerinde incelemek isteyen Vali Mutlu’nun ilk durağı Ayasofya Meydanı oldu. Sultanahmet Meydanı’na vinç yardımıyla kurulan yaklaşık 60 metre yüksekliğindeki platforma Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve il yöneticileriyle birlikte çıkan Mutlu, burada çay içip sohbet etti.

Yaklaşık 20 dakika platformda kalan heyet, Tarihi Yarımada’yı kuş bakışı izledi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “İstanbul’da 7 tepeden bahsediyoruz. Bugün 8. tepeden İstanbul’u seyrettik. İstanbul’u, Boğazı, adaları, sahili, Avrupa ve Asya’sını 60 metre yükseklikten, Ayasofya ve Sultanahmet’in tam ortasından seyretme fırsatımız oldu. Çok değişik bir bakış. İstanbullular da bundan istifade edecek” dedi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Tarihi Yarımada Fatih’e farkı bir açıdan baktıklarını, tüm İstanbulluların bu güzelliği yaşamasını tavsiye etti.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve beraberindekiler, çay keyfinin ardından yine vinç yardımıyla aşağı indi.

Başkan Mustafa Demir’in ev sahipliğinde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve beraberindekiler, Sultanahmet Meydanı’nın ardından sırasıyla Nuruosmaniye Caddesi, Nuruosmaniye Camii restorasyon çalışmaları, Kapalıçarşı, Sultanhamam, Yeni Cami ve Mısır Çarşısı’nı ziyaret ederek Fatih Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Vali Mutlu, Başkan Demir ve beraberindekiler Yeni Cami Hünkar Mahfili’nde 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın düzenlediği ‘Ebru Tekneden Çıkıyor’ projesi çerçevesinde yapılan çalışmaların sergisinin açılışını gerçekleştirdiler. Açılışa Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Avrupa Kültür Başkenti Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, Ajansın Başkanı Yılmaz Kurt ve çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.