İspanya 2. Ligi takımı Salamanca'nın futbolcusunun maç sırasında tam 20 saniye kalbi durdu.

İspanya'da maç sırasında 20 saniye kadar kalbi duran ikinci lig takımlarından Salamanca'nın futbolcusu Miguel Garcia kurtarıldı.

Salamanca-Betis maçının 59. dakikasında bir anda yere düşen Miguel Garcia'ya her iki takımın doktorları hemen müdahele etti.

Kalp krizi geçiren ve 20 saniye kadar kalbi duran 31 yaşındaki İspanyol futbolcu, sahada yapılan altı dakikalık müdahaleden sonra hayata geri döndü.

Dramatik olayda Garcia'yı gören diğer futbolcular büyük korku yaşarken, bazılarının ağladığı bile görüldü.

Doktorlar, yoğun bakımda olan Garcia'nın durumunun iyi olduğunu futbolcunun beyninde herhangi bir zarar meydana gelmediğini söyledi. Ancak Garcia'nın futbol kariyerinin büyük ihtimalle bittiği belirtiliyor.

İspanya'da geçmişte benzer olaylar yaşanmıştı. 2007-2008 sezonunun başında Sevilla'lı Antonio Puerta sahada kalp krizi geçirerek hayatını kaybederken, Espanyol'dan Dani Jarque 2009 Ağustos ayında İtalya'nın Firenze kentinde kamptayken kalp krizi geçirerek otel odasında ölmüştü.

Real Madrid'in İspanyol futbolcusu Ruben de la Red de 2008 Ekim ayında sahada kalp krizi geçirdikten sonra kurtarılmış ancak futbolu bırakmak zorunda kalmıştı.