İzlanda’da yayınlanan Dagbladid Visir gazetesi, Muğla’daki trafik kazasında hayatını kaybeden İzlandalı annenin amansız bir hastalıkla mücadele ettiğini ve moral depolamak için Marmaris’e tatile geldiğini yazdı.

Tatil için geldikleri Muğla’da geçirdiği trafik kazasında 34 yaşındaki annesi Thora Dagbjört Tryggvadottir ile 29 yaşındaki babası Johann Arnason’u kaybeden, ancak kazadan mucizevi şekilde kurtulan İzlandalı 6 aylık Daniel bebek İzlanda’da yeni hayatına başladı. Dayısı Gunnar Tryggvadottir ve yengesi Uıfhildur Leifsdottir’in 6’ncı çocukları olarak ülkesinde büyüyecek olan Daniel’in anne ve babasının ilk fotoğraflarını da İzlanda’nın Dagbladid Visir gazetesi dün ilk kez yayınladı.

Dagbjört ve John’un yüksek öğrenimlerini sürdürdükleri Danimarka’nın Horesens kentinde yaşadıkları ve tatil için Marmaris’e gitmek üzere Türkiye’ye gittikleri belirtildi. Ailenin yakınları anne Dagbjört’ün amansız bir hastalığa yakalandığını ancak hastalığı yenmek için çok cesurca bir mücadele örneği gösteren hayat dolu ve neşeli bir insan olduğunu anlattı. Marmaris’e moral depolamak için ailece gittiklerini ve bebekleri Daniel’i hiçbir zaman yanlarından ayırmadıklarını belirten ailenin yakın dostu Tries Torfason Dagbjartar, hastalığın ne olduğu konusunda ise bilgi vermedi.