Siyasilerin son günlerde çözüm arayışına girdikleri türban sorunu, dünyaca bilinen müzik kanalı MTV’nin Türkiye yayınına da yansıdı.

MTV Türkiye’de perşembe günleri yayınlanan, “Turkish For Beginners” dizisinde, aynı evde yaşayan 16 yaşındaki Alman Lena ile türbanlı Türk kızı Yağmur’un yaşadığı uyum sorununu anlatılıyor. Senaryosu Türk yazar Bora Dağtekin’e ait olan dizi, Alman yapımı. Dizi, Lena ile Yağmur’un, Alman anne Doris ile Türk baba Metin’in birbirlerine aşık olup birlikte yaşamaya karar vermeleriyle aynı evi paylaşmalarına değiniyor. Türbanlı karakter Yağmur, güne sabah namazıyla başlarken, Lena ilk kez duyduğu ezan sesine bile yabancı. Bir bölümde Lena, Yağmur’la birlikte Kuran kursuna giderken, bir bölümde Yağmur, Lena ile diskoya gidiyor. Lena, annesini diskoya göndermesine izin verip, eve sarhoş dönmesine neden olduğu için suçluyor. Oruç tutarak okula giden Yağmur’a, Alman aile muhalefet ediyor ve baba Metin kızını oruç tutmaması için ikna ediyor.

Bir arada yaşanabilir

Diziyi çok inceledikten sonra yayınlama kararı aldıklarını aktaran MTV Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Özge Doğan, “Aşırı hassas kesimlerin önyargılı yaklaşabileceğini düşünmüştük” dedi. Doğan, izleyiciden olumlu tepki aldıklarını belirterek, “Dizinin ruhunu kavrayan herkes, tek amacın farklılıklara rağmen bir arada yaşanabileceğini göstermek olduğunu anlamıştır, diye düşünüyoruz” dedi.(Hürriyet)