''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 29 Ekim’de Çankaya Köşkü’nde vereceği resepsiyona katılmayacaklarına'' ilişkin açıklamasında Kılıçdaroğlu'na göndermede bulundu...

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), "Artık emir eri bir kurum haline geldiğini" iddia etti.

Partisinin Yalova İl Danışma Meclisi’ne katılan İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "Türbanı çözeriz" derken bunu tek başına değil, bir paket haline gelmesi halinde çözüleceğini söylediğini belirtti.

AK Parti Grup başkanvekilleri ile yapılan görüşmede bu paketi ortaya koyduklarını ifade eden İnce, konuyla ilgili olarak AK Parti’ye 3 şart sunduklarını kaydetti.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının da özgürlük kapsamında olduğunu belirten İnce, ülkede milyonlarca oyun, bazı siyasi partilerin baraja takıldığı için ziyan olduğunu dile getirdi.

Bu insanların, en demokratik hakları olan temsil edilme haklarını kullanamadıklarını ifade eden İnce, "Özgürlükler kapsamında bu barajı da kaldıralım. Bir diğeri YÖK’ün kaldırılması. Yıllarca bu ülkede sağcısı, solcusu herkes YÖK’ten şikayetçi oluyordu. AKP de şikayetçiydi. YÖK’ü ele geçirdiler, şimdi susuyorlar. YÖK, artık emir eri bir kurum olmuştur" diye konuştu.

İnce, görüşmede "Türbanın genişlemesiyle ilgili kaygılarını" da ilettiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bunun genişlemesiyle ilgili kaygılarımız var. Nedir bu kaygı? Kamu kurumlarında devreye girecekler mi? Ortaöğretim, liseler, hatta ilköğretime gelecek mi? Bunun için yasal ve anayasal güvence arıyoruz. Anayasaya öyle bir
şart koyarsınız ki toplumun tüm kesimlerini rahatlatabilirsiniz. AK Parti Grup başkanvekilleri dedi ki; ’Ne böyle bir güvenceye ihtiyaç var ne de böyle bir
pakete sıcak bakarız’. Yanaşmadılar. ’Tüm önerileri kabul ettik. Buna rağmen anlaşmadılar’ diye açıklama yaptılar."

29 EKİM RESEPSİYONU

"Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 29 Ekim’de Çankaya Köşkü’nde vereceği resepsiyona katılmayacaklarına" ilişkin açıklamasına da değinen İnce, şöyle devam etti:

"Hiçbir grup başkanvekili tek başına çıkıp böyle bir açıklama yapmaz. Söyleyeceğim söz bundan ibaret. Gerisini zamanı gelince açıklarım. Siyasette bazı şeyleri bazen açıklayamazsınız. Hele hele böyle aleni, medyanın olduğu bir yerde açıklanmaz. Bazı yandaş medya organlarında, bazı televizyon kanallarında yapılan yorumlar doğru değildir. Bunlara gülüyoruz. Ben gülüyorum. Genel başkanımız gülüyor. Sayın Sav gülüyor. Sayın Anadol gülüyor. Neyin ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Sekiz yıldır milletvekiliyim. Neyi nerede konuşacağımı bilirim. Hiçbir grup başkanvekili genel başkanın haberi olmadan böyle bir açıklama yapmaz. Bundan emin olun."

Son Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerinde de "8 yıllık milletvekili hayatında gördüğü en utanç verici sahnelerin yaşandığını" öne süren ince, "HSYK artık Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu değil, Hükümete Sadık Yargıçlar Kurulu olmuştur. Bir kale daha düşmüştür" dedi.