Sultangazi Belediye Kültür ve Hizmet Binası’nın temeli, düzenlenen görkemli bir törenle atıldı.

50. Yıl Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nde, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Necat Birinci, Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Sağlık Grup Başkanı Dr. Ahmet Molla, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Murat Atım, CHP Sultangazi İlçe Başkanı Ali Boztaş, MHP Sultangazi İlçe Başkanı Yusuf Bingöl, BBP Sultangazi İlçe Başkanı Hakan Yıldırım, inşaatı yapan İlba Firması Sahibi Ferhat Epözdemir, Belediye Başkan Yardımcıları, Sultangazi İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

tören

AZİM VE İNANCIN ÜRÜNÜ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın da bir gösteri yaptığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

tören

Törende ilk konuşmayı yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi’de yapılan ilk kamu binasının temel atma töreni dolayısıyla heyecanlı ve sevinçli olduğunu söyledi.

Başkan Altunay şöyle konuştu: “Göreve geldiğimiz günden itibaren azim ve inançla çalıştık. Bunun ürünleri de bugün görülüyor. Sultangazi her geçen gün gelişiyor, yenileniyor ve geleceğe doğru emin adımlarla yürüyor.”

başkan

İSTANBUL’UN CAZİBE MERKEZİ

Sultangazi’yi bütün halkla bütünleşerek yönettiklerini söyleyen Başkan Altunay, “Her zaman halkımızla iç içe olduk.

Her zaman da halkımızdan taleplerini, isteklerini aldık. Bugün en büyük mahallelerimizden birisi olan 50. Yıl Mahallemizde, önemli bir ihtiyacı giderecek tören için bir aradayız. Bu çalışmalar her mahalle için yapılacak. Bu hizmetler her mahallemize dağılacak ve birkaç yıl içerisinde Sultangazi’nin her köşesi daha kıymetli hale gelecek” dedi.

Sultangazi’nin ilçe olma hayalinin gerçekleştiğini ve hizmetlerin artık daha hızlı geldiğini ifade eden Başkan Cahit Altunay şöyle devam etti: “Kısa süre önce 800 dönümlük alanda açtığımız Sultangazi Kent Ormanı her geçen gün cazibesini artırıyor. İstanbul’un her yerinden vatandaşlarımızı piknik için ilçemize geliyor. Birlik ve beraberlik içerisinde hizmetlerimizi adil bir şekilde artıracağız.

bina

YENİ KÜLTÜR MERKEZLERİ GELİYOR

Bugün temelini attığımız Kültür ve Hizmet Binası 5000 metrekarenin üzerinde bir inşaat alanına sahip.

Burada eğitim ağırlıklı olmak üzere konferans salonları, toplantı salonları, kütüphane, sergi salonları ve diğer donatılar olacak. Otopark ve spor alanları olacak. Bunun devamında ilçemizin 3 noktasına daha Kültür Merkezi yapılacak. Esentepe’ye yapılacak Kültür Merkezi’nin temelini de umuyorum kısa sürede atacağız. İçerisinde buz paten alanı da olacak. Ardından da Gazi ve Habibler’e de Kültür Merkezleri yapılacak.”

Sokaklardaki görüntü kirliliğinin giderileceğini ve modern pazarlarla Sultangazi’nin yeni bir görünüm kazanacağını ifade eden Başkan Altunay, Çevreyolu çalışmaları ile Osmangazi Altgeçidi konusundaki çalışmalar hakkında da vatandaşlara bilgi verdi. Eğitim çalışmalarının da aralıksız devam edeceğini ifade eden Başkan Altunay sözlerini, temeli atılan Sultangazi Kültür ve Hizmet Binası’nın hayırlı olması dileği ile tamamladı.

temel atma

6 AY SONRA AÇACAĞIZ

Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya da konuşmasında, Sultangazi’de en önem verilen konuların başında eğitimin geldiğini söyledi. Yaklaşık 500 bin nüfusu olan ilçenin bu tür binalarla donanım kazanacağını ifade eden Kaymakam Çelikkaya, “Bu binayı bahar aylarında hizmete açmayı umuyorum. Hizmeti geçen mesai arkadaşlarımı kutluyorum. Yeni hizmetler temennisi ile hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

kaymakam

İstanbul Milletvekili Necat Birinci ise dünyaya medeniyeti öğreten bir milletin evlatları olarak Sultangazi’nin ne anlama geldiğinin yeni kuşaklara anlatılması gerektiğini söyledi. Birinci, “Belediyemizin Sultangazi’yi en yüksek seviyede şehirleştirme çalışmalarının bir merhalesi için buradayız.

Şehirleşme kültür merkezleri, eğitim merkezleri ve okullarla olur. Ümit ediyorum ki Kültür Merkezimiz vatandaşlarımızın çeşitli kabiliyetlerini geliştirmelerine hizmet edecektir. Umuyorum ki 6 ay sonra da açılışını yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Necat Birinci

BAYRAM YERİ GİBİ…

Konuşmaların ardından, Milletvekili Necat Birinci, Başkan Cahit Altunay ve Kaymakam Yusuf Ziya Çelikkaya önce hazırlanan pastayı kesti, ardından da dualar eşliğinde butona basarak, ilk harcı koydu.

tören

Vatandaşların alkışları arasında gerçekleşen tören anının heyecanı, konfetilerle bir anda doruk noktasına çıktı.

Törende vatandaşlara ayrıca pasta ve meyve suyu ikram edildi.
 

Tören

tören