Denizli'nin Buldan İlçesi Yenicekent Beldesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Nail Sancak, ruhsat vermediği birahaneniyi işleten üç kardeş tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Yenicekent Beldesi Belediye Başkanı MHP'li Nail Sancak, bugün saat 20.00 sıralarında kahvehanede vatandaşlarla sohbet ederken, 36 yaşındaki Kürşat Sırıkaya ile kardeşleri 30 yaşındaki Mehmet ve 26 yaşındaki Kenan Sırıkaya geldi. Meydan Birahanesi'ni işleten Sırıkaya kardeşler, evli ve 4 çocuk babası Başkan Sancak'tan işyerine ruhsat vermesini istedi. Başkan Sancak olumsuz cevap verince önce tartışma, ardından da kavga çıktı. Kavga sırasında Sırıkaya kardeşler, sandalyelerle Nail Sancak'a saldırdı. Başkan Sancak da belindeki ruhsatlı tabancasını çekerek saldırganlara ateş etti. Sırıkaya kardeşler, bacaklarına isabet eden kurşunlarla yaralandı. Başkan Sancak'ın silahındaki mermiler bitince Sırıkaya kardeşler, yanlarında getirdikleri bıçakları çekti. Saldırganlar, Başkan Sancak'ı göğsünden, karnından ve sırtından bıçakladı. Ağır yaralanan Sancak kanlar içinde yere yığılırken, saldırganlar ise geldikleri otomobile binerek kaçtı.

Belde sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekibi sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Sancak, ambulansla Sarayköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılrıken yolda yaşamını yitirdi.

Sarayköy Devlet Hastanesi'ne akın eden Başkan Sancak'ın yakınları, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Polis, olayın ardından hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Kaçan saldırganlar, jandarma ekiplerinin titiz çalışması sonucu kısa süre yakalanarak gözaltına alındı. Yaralı kardeşler tedavileri yapılmak üzere Server Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

‘SALDIRI SİYASİ DEĞİL’

Cinayeti duyar duymaz Sarayköy Devlet Hastanesi'n giden Vali Yavuz Erkmen, yetkililerden olay hakkında bilgi aldı. Erkmen, olayın çok üzücü olduğunu belirterek, “Üstüne basa basa söylüyorum. Bu kesinlikle siyasi bir saldırı değildir. Çok sevdiğimiz bir arkadaşımızı, belediye başkanımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başkan, alkollü bir işletmenin işletmecileri tarafından saldırıya uğramış, kendisini korumak istemiş ama başaramamış. Saldırıyı gerçekleştiren sanıklar jandarma tarafından yakalandı, adalete hesap verecekler” dedi.