İMRALI Adası'nda BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile görüşen Abdullah Öcalan heyet aracılığıyla bir mesaj yayınladı. Öcalan mesajında önerilerini devlete yazılı ve sözlü olarak sunduğunu belirterek, "Süreç ile ilgili umudumu korumakla birlikte bu umudun hayal kırıklığına dönmemesi için tarihi çağrımı bir kez daha tekrarlıyorum" dedi.

BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, bugün İmralı'da yaptıkları görüşme sonunda Abdullah Öcalan'ın bayram mesajını açıkladı. 4 yıldır büyük bir çaba içerisinde olduğunu son bir yıldır başlattıkları çabanın büyük olduğunu belirten Öcalan'ın süreç ile ilgili mesajı şöyle:

SÜREÇ İLE İLGİLİ BAYRAM MESAJI

"Yürüttüğümüz çalışmalar önemlidir. Büyük bir çaba ile yürüttüğümüz bu çalışmalar toplumu rahatlattı. Büyük zelzele dindi. Fakat büyük dağ gibi sorunlar önümüzde durmaya devam ediyor.Yürüttüğümüz bu çalışmaların formatı hatasıyla sevabıyla bir yılını tamamladı. Önerilerimi devlete yazılı ve sözlü olarak sundum. Anlamlı derin müzakereler için devletin tavrını bekliyorum. Ertelemeye tabi tutulması gereken ve sürecin hassasiyeti nedeniyle zaman kaybetmeden derinlikli müzakerelerin hayata geçmesi gerekir. Bu müzakere anlamlı ve sonuç alınan bir müzaekere olmalıdır. Bir yıl içinde yasal herhangi bir zemin oluşmadığı gibi ne bir ret ne de bir ilerleme sağlanamamıştır. Süreç ile ilgili umudumu korumakla birlikte bu umudun hayal kırıklığına dönmemesi için tarihi çağrımı bir kez daha tekrarlıyorum."

DEMOKRATİK İSLAM KONGRESİ ÇAĞRISI

Abdullah Öcalan, İmralı'dan gönderdiği bayram mesajında özellikle El Kaide, El Nusra gibi islama ihanet içinde olduğunu ifade ettiği kesimlere karşı Diyarbakır'da Demokratik İslam Kongresi yapılmasını çağrısını da yaptı. Öcalan, Hz. Muhammet'in Medine şura çalışmalarının örnek alınarak, Şeyh Sait gibi tarihi kişiliklerin ruhuna uygun olarak bu çalışmaların yapılmasını önerdiği kongre ilgili olarak da şu ifadelere yer verdi:

"Bu kongre çalışmalarında Alevisi, Sünnisi ile tüm halkımızın derinlikli tartışmalar yürütmesi, kongrenin anlamlı kararlaşmalarla ve kurumsallaşmalarla sonuçlanması son derece önemlidir. Hz. Muhammet'in Medine şura çalışmaları örnek alınarak Şeyh Sait gibi tarihi kişiliklerin ruhuna uygun olarak bu çalışmaların yapılması önemlidir. Bu temelde tüm halkımızın Kurban Bayramını bir kez daha kutluyorum." FA(SSA)