Fransa'nın başkenti Paris'te infaz edilen PKK'lı Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Güngör için Diyarbakır'da cenaze töreni düzenledi. Binlerce kişinin katıldığı törende terör örgütünün sözde bayrakları açıldı.
Diyarbakır'da BDP'nin düzenlediği bir eylemde ilk kez teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı yer almadı. Törende, geçtiğimiz günlerde güvenlik güçleri tarafından öldürülen terör örgütünün Diyarbakır sorumlusu Ertem Karabulut'un büyük fotoğrafı taşındı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde özel bir hastanenin morgundan alınan cenazeler büyük bir kalabalık eşliğinde Batıkent Meydanı'na getirildi. Meydanı dolduran binlerce kişi, cenazeleri 'şehitler ölmez' ve 'hoş geldiniz' sloganıyla karşıladı. Terör örgütü PKK'nın bayrak olarak kullandığı bez parçasına sarılı tabutlar, kadınların omzunda tören alınana getirildi. Cenazeler için saygı duruşunun ardından konuşmalar yapıldı. BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, kadın katillerinin ortaya çıkartılması ve Kürtlerden özür dilenmesi gerektiğini söyledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise konuşmasında bugünün bayram günü, Nevruz günü olduğunu söyledi. Baydemir, "Bütün dünya görsün Kürt milleti yalnız değildir. Bugün zulüm lanetleniyor. Bütün dünyayı çağrım şudur; bizden birini öldürseniz biz 100 bin daha artacağız. Siz başkente, Diyarbakır kalesine hoşgeldiniz. Sizin önünüzde emeğinizin önünde saygıyla eğiyorum." dedi.

AHMET TÜRK: BARIŞ HALKLARIN BİRBİRİNİ TANIMASIYLA OLUR

Ahmet Türk ise bugün gözlerin Diyarbakır üzerinde olduğunu belirterek, "Özgürlük mücadelesinin bedelleri çok büyük oluyor. Kim ne derse dersin Kürt halkı özgürlük ötesinde hiçbir şey kabul etmeyeceği kararını vermiştir." ifadelerini kullandı.

Bu ülkede her zaman barış ve hakların kardeşliğini istediklerini belirten Türk, barış taleplerini hiçbir zaman gündemden düşürmediklerini kaydetti. Türk, "Barış kardeşlik ve eşitlik için hep arayışlar içinde olduk. Hep barış mesajları verdik. Bugün çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Bugün herkes büyük bir hassasiyet beklemektedir. Üç yoldaşımız kaybetmemize rağmen barışı esas alan bir yaklaşımı halkımız esas almaktadır. Ancak ve ancak barış karşılıklı saygıyla oluşur. Barış halkların birbirini tanımasıyla oluşur. Barışta adalet ve eşitlik olmalıdır. Bütün dünya Diyarbakır'da barışa zarar gelmesin diyor. Biz bu duyguyla bugün şehitlerimizi uğurluyoruz. Barış için hassasiyetten bahsedenler Kandil'i bombalıyor. Bu nasıl bir hassasiyettir, nasıl bir barışseverliktir. Kürtleri boşa çıkarmaya çalışıp siyaset yapacaksın ayrıca Kürtlerin üzerine bomba yağdıracaksın. Bu hassasiyeti sizden de bekliyoruz. Türk halkına da sesleniyorum. Barıştan bahseden Başbakanınız Kürtlerin üzerine bomba yağdırıyor." diye konuştu.

TUĞLUK: O KURŞUNLAR BARIŞA, İMRALI GÖRÜŞMESİNE SIKILMIŞTIR

DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, bu katliamı yapanları lanetlediklerini söyledi. Tuğluk, şöyle konuştu: "O kurşunlar öszgürlük isteyen kadınlara, barışa ve İmralı'da yapılan görüşmelere sıkılmıştır. Onun arkasında kimlerin olduğu bellidir. Kürt sorunun çözümünü istemeyenlerdir. Biz o katilleri tanıyoruz iyi biliyoruz. Bugün üç kadının acısını yaşarken konuşmanın güç olduğunu belirten Tuğluk, " Onların özgürlük bayrağını sonuna kadar taşıyacağız. O bayrağı onurla gururla taşıyacağız, yere düşmeyecektir. Özgürlük mücadelesi büyük bedeller gerekiyor. Bunun çok acısını çektik ama yılmadık. Mücadelemiz özgürlüğümüz kazanıncaya kadar ne bahasına olursa olsun sonuna kadar devam edecektir. Bu topraklar özgür oluşuncaya kadar mücadelemiz devam edecektir."