Şırnak Valiliği, teröristlerce kent merkezinde düzenlenen saldırıda 1 polis memuru şehit oldu, Beytüşşebap ilçesinde ise 8 terörist ölü ele geçirildi.

BİR ÇOK NOKTAYA EŞ ZAMANLI SALDIRI

PKK'lı teröristlerin kentteki tüm güvenlik birimlerini hedef alan saldırısı saat 17.00'de başladı. Valilik binası önündeki polis noktası, Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, asker ve polis ailelerinin kaldığı Gündoğdu Mahallesi'ndeki Tekser Lojmanları ile 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na aynı anda roketatarlar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıya, güvenlik birimleri anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Saldırıda, valilik binasında bulunan polis noktasında görevli polis memuru İbrahim Engin'in şehit olduğu belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

TAKİP EDİLEN TERÖRİSTLER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

''Ayrıca 28 Ekim tarihinde saat 20.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca Beytüşşebap ilçesi Uzungeçit beldesine yapılacak terörist saldırı, askeri unsurlar ve köy korucularının ortak icra ettiği operasyonel faaliyet esnasında tespit edilmiştir. Bölgeye sevk edilen insansız hava aracı tarafından takip edilen terörist gruba önce taarruz helikopteri müteakiben uçaklarla operasyon faaliyeti icra edilmiştir. Operasyon sonucunda 8 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Beytüşşebap bölgesinde, vatandaşların yayla ve meralarda huzurlu bir şekilde dolaşmasına, bölgenin gelişmesine ve refahın artmasına devamlı engel olmaya çalışan, bölge halkını kamu görevlilerini ve güvenlik güçlerini hedef alan bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar halkın desteğiyle ve kararlılıkla devam etmektedir.''

ŞEHİT POLİS DİYARBAKIRLI

Öte yandan, şehit polis memuru Engin'in, Diyarbakır'ın Çermik ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu ancak ailesi Adana'da oturduğundan cenazenin Adana'ya gönderildiği öğrenildi.

Bu arada kent merkezindeki saldırılar sırasında valilik yakınlarında bulunan iş yerleri ve konutları zarar gören vatandaşların kırılan camları taktırdıkları ve çevre temizliği yaptığı görüldü.