Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezinde dün gece çıkan çatışmada 10 asker şehit olurken, 20 PKK'lının cenazelerinin ilçeden alınışı sırasında gerginlik yaşandı.

Dün gece Beytüşşebap'ta PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan şiddetli çatışma izlerini sürdürüyor.

ASIL HEDEF KAYMAKAMLIK BİNASIYDI

Asıl hedeflerinin Beytüşşebap Kaymakamlığı'nı ele geçirmek olduğu ileri sürülen PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda ilçe adeta savaş alanına döndü. Teröristlerin açtığı ateşle birçok ev ve iş yerine kurşun isabet ederken, ilçe merkezinde ve askeri üs bölgelerinde çatışma yaklaşık 2 saat sürdü. Çatışmada 10 asker şehit düştü, 4'ü ağır 7 güvenlik görevlisi de yaralandı.
Saldırıyı düzenleyen PKK'lı grubun etkisiz hale getirilmesi için Kato Dağı ve Irak sınır hattında günün ilk ışıklarıyla birlikte hava destekli büyük bir operasyon başlarken, ilçe merkezinde ölü olarak ele geçirilen PKK'lıların cenazelerinin alımı sırasında gerginlik yaşandı.

ASKERİ ARACA PKK BAYRAĞI ASILDI

Cenazelerin alınmasını istemeyen bazı vatandaşlarla polis arasında çıkan gerginlik nedeniyle polisler havaya ateş açarak kalabalığı dağıtırken, daha sonra PKK'lıların cenazesinin içinde bulunduğu askeri araca ise sarı, kırmızı ve yeşil renklerde bayrak asıldı.

CUMHURBAŞKANI'NIN ŞEHİTLERLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

TERÖRİST CESETLERİNİ VERMEK İSTEMEDİLER

PKK AK PARTİ'Lİ İL BAŞKANI'NI KAÇIRDI