Edinilen bilgiye göre olay, 17 Kasım Pazar günü saat 19.10 sularında merkez Yüreğir ilçesi, Anadolu Mahallesi’nde meydana geldi. Çukurova Caddesi’nde yasadışı gösteri yapan terör örgütü yanlıları, yolu trafiğe kapatıp ateş yaktı. Terör örgütü yandaşları, 122 numaralı Levent Mahallesi-Balcalı hattında çalışan belediye otobüsüne ise taşlı saldırı gerçekleştirdi.

Saldırı sonucu otobüs şoförü Ali K. (27), başına aldığı darbe sonucu aracın kontrolünü kaybetti. Direksiyon hakimiyeti kaybolan otobüs, 6 yaşındaki İbrahim Taşkıran’a çarptıktan sonra bir de kamyonete çarparak durabildi. Küçük çocuk olay yerinde hayatını kaybederken, otobüsteki 2 yolcu hafif yaralandı.

6 yaşındaki çocuğun ölümü üzerine mahalleli ve çocuğun yakınları, başına aldığı taşla baygınlık geçiren otobüs şoförünü linç etmek istedi. Şahsı darp eden grup, "öldü" diyerek çöp bidonunun yanına bıraktı. Bu arada olay yerine gelen polis, şoförü çöp bidonunun yanından alarak zırhlı araçla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Ali K.’nin 3 ay önce işe girdiği ve işe girdikten sonra nişanlandığı öğrenilirken, yoğun bakımda hayatta kalma mücadelesi verdiği bildirildi.
Polis olayla ilgili olarak çok yönlü araştırma başlattı.

Olaydan 5 gün önce de Denizli Mahallesi’nde, yine PKK sempazitanlarının bir otobüsü taşlayıp bütün camlarını kırarak şoförü yaraladığı ortaya çıktı.