Ovacık ilçesinde 24 teröristin sağ yakalandığı operasyonda, 23 silah ve 4 el bombası ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

ŞİŞME BOT, KARAKOLLARA AİT İNTERNET ÇIKTILARI, GÜNEŞ PANELİ

Ovacık ilçesine bağlı Aşağıtorunoba mevkisinde güvenlik güçlerince yapılan arazi arama-tarama faaliyetleri sırasında, bölücü terör örgütü mensuplarına ait bir sığınak bulundu.

Sığınakta yapılan incelemede, patlayıcı dolu 1 piknik tüpü, 12 kilogramlık 4 mutfak tüpü, 2 piknik tüpü, 5 akü, 1 şişme bot ve bu bota ait 4 kürek, 45 litre benzin, güneş paneli, 1 araç kumandası ve uzaktan kumanda edilen düzenek, bölgedeki karakollara ait internet çıktıları, çeşitli haritalar, 2 cep telefonu, 2'si kısa mesafeli 3 el telsizi, 3 patlayıcı düzeneği, 1 radyo, 3 araç alarmı, bol miktarda elektronik devre, uydu alıcısı, patlayıcı yapımında kullanılan çeşitli kimyasallar ve kablolar, zaman ayarlı saat, şarj aletleri, bataryalar, yaşamsal malzemeler ve bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.

Sığınakta bulunan 85 kilogram amonyum nitratın imha edildiği kaydedildi. Aşağıtorunoba mevkisinde ele geçirilen malzemelerin fotoğrafları, basına dağıtıldı.

24 TERÖRİST SAĞ YAKALANDI

Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 15–16 Kasım'da Ovacık ilçesi Karagöl kırsalında güvenlik güçlerince yapılan operasyonlar neticesinde, 4'ü kadın, 20'si erkek toplam 24 terör örgütü MKP mensubunun sağ yakalandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, ele geçirilen silahlara ve mühimmatlara ilişkin de bilgilere yer verildi. Operasyonda, 19 Kalaşnikof piyade tüfeği ve bu tüfeklere ait 32 şarjör, 1 Bixi makinalı tüfek, 1 M-16 piyade tüfeği ve 3 şarjör, 1 Kannas keskin nişancı tüfeği ve bu silaha ait 2 şarjör, 1 G1 piyade tüfeği ve 1 şarjör, 1 el telsizi ile menşei tespit edilemeyen 4 el bombası ele geçirildiği bildirildi.