Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarından geçen Botaş’a ait Kerkük-Yumartalık petrol boru hattına 26 Ağustos akşamı patlayıcılarla saldırırken, patlamanın şiddetiyle yanarak ölen kadın PKK’lı teröristin kimliği belirlendi.

Sabah yangına müdahele eden ekiplerin yanmış cesedini bulduğu PKK’lının Suriye’nin Haseki nüfusuna kayıtlı ’Zilan Cudi’ kod adlı Tırkıye Muhammed olduğu belirtildi.

Silopi’ye bağlı Doruk köyü yakınlarından geçen Botaş’a ait Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına 26 Ağustos gecesi patlayıcıyla sabotaj yapıp, çıkan yangında yanarak ölen ve sabah yanmış cesedi ekipler tarafından bulunan kadın PKK’lının kimliği açıklandı. PKK tarafından yapılan açıklamada, boru hattına yönelik eylem gerçekleştirirken patlamanın şiddeti ile yanarak can veren kadın PKK’lının Suriye’nin Haseki nüfusuna kayıtla Tırkıye Muhammed olduğu belirlendi.

Kerkük-Yumartalık Boru Hattı’na yapılan saldırıdan sonra çıkan yangın bir gün sürmüş ve vanaların kapatılması ile kontrol altına alınmıştı. Yangın bölgesinde yanmış olarak bulunan kadın PKK’lının cesedi ise hastane morguna kaldırılmıştı.