Hakkari Şemdinli'de teröristlere yönelik operasyon devam ediyor. Şemdinli'yi ele geçirerek isyan başlatmayı planlayan örgüte, asker ve polis anında karşılık vermişti. Uçaklar kaçmaya çalışan PKK'lıları bombalıyor.

DAĞLIK ALANA SIKIŞTILAR

Akşam'dan Levent Albayrak'ın haberine göre ağır darbe alan teröristler, mevziler ve dağlık alanda sıkıştı. 100'e yakın kayıp, teröristleri psikolojik olarak çökertti. PKK'lılardan birçoğu kamplara geri dönmek istiyor. Ancak, saldırı öncesi eğitimde 'Bu bir başkaldırı. Dönmek yok, çatışarak öleceksiniz' talimatı veren sözde komuta kademesi geri adım atmıyor.

GERİ DÖNENİ ÖLDÜRÜRÜZ

Bölgede sıkışan teröristlerin paniği telsiz konuşmalarına yansıdı. Sözde komuta kademesi Kuzey Irak'taki kamplara geri dönmek için izin isteyen PKK'lılara 'Geri çekilmek yok. Bulunduğunuz yerleri boşaltmayın. Geri döneni öldürürüz' uyarısı yapıyor. Operasyonların başladığı ilk gün, güvenlik güçlerinin, PKK'yı Kuzey Irak'tan geçiş noktası olarak kullandıkları Goman Dağı'nın güneyindeki alanda pusuya düşürüp ağır kayıplar verdirdiği de öğrenildi.