Edinilen bilgiye göre bayram öncesi çalışma yürüten narkotik ekipleri, 75 Metre yolu girişinde bir aracı durdurdu. Narkotik köpeklerinin tepki vermesi üzerine araç ve araçtaki biri kadın 2 kişinin üzeri arandı. Aramada, kadının göğüslerinde sakladığı 2 adet el bombası bulundu. Aracı kullanan kişi ile terör örgütü PKK mensubu olduğu belirtilen kadın terörist, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

NARKOTEİK KÖPEĞİ FARK ETTİ

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, bayramlaşma sırasında konu hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, bir kadın teröristin göğüslerine gizlenmiş iki adet el bombasının bulunduğu söyledi. Vali Toprak, 'Arama tarama noktasında narkotik köpeğinin uyarısı üzerine yapılan aramada, bir bayanın üzerinde göğüslerine gizlemek suretiyle iki adet el bombasını taşıdığı anlaşılıyor. Hemen arkadaşlar etkisiz hale getiriyorlar. Gözaltına alındı. Aracın bir de şoförü var. Araç şoförü ve 2 tane el bombasını üzerinde bulunduran kadın terörist şu anda gözaltında. Arkadaşlar şu anda onunla ilgili çalışmaları yürütüyor. Son günlerde terör örgütü Ramazan, dini gün, hassas gün, toplumun değerleri gibi noktalara hiçbir şekilde bakmadan iftar saatinde bile saldırılarını gerçekleştiriyor. İlimizde de oldu. Onun için biz tüm asayiş birimleri olarak tedbirleri yoğunlaştırmış vaziyetteyiz.

SUİKASTE DE GİRİŞEBİLİR CANLI BOMBA DA OLABİLİR

Arkadaşlar çok dikkatli, bu dikkatler çerçevesinde de bu gibi art niyeti olanlar, terörizmin faaliyetlerine katılanlar yahut uyuşturucu ve benzeri alanda faaliyet gösterenler arkadaşlarımızın bu dikkati ve alınan tedbirler sayesinde yakalanıyor. İlimize yönelik olarak da birtakım değişik duyumlar gelebiliyor. O çerçevede arkadaşların dikkati üzerine bu terörist de üzerinde iki tane el bombası ile yakalanmış oldu. Zaten bir bayan terörist üzerinde iki tane el bombası varsa bunun fazla da yorumlanmaya ihtiyacı yok diye düşünüyorum. Suikasta da girişebilir, canlı bomba da olabilir, farklı bir eylemde de kullanılabilir. Bu gibi eylem ve fiillere gönderilenlerin de bölücü terör örgütü tarafından birtakım uyuşturucu maddelerle birlikte sevk edildikleri de ortada' ifadelerini kullandı.