Amanos Dağları’nda dün saat 21.25’de Kırıkhan İlçesi’ne bağlı Güzelce Köyü’ndeki Jandarma Karakolu çevresinde, gece görüş cihazları ile terörist olduğu değerlendirilen görüntü alındı. Bunun üzerine Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan gönderilen kobra tipi zırhlı araçta bulunan güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çatışma çıktı. PKK’lıların attığı roketatar mermisinin zırhlı araca isabet etmesi sonucu 1 jandarma astsubay başçavuş, 1 uzman erbaş ile 1 jandarma er yaralandı. Teröristler ormanlık alana kaçarken, yaralanan askerler Kırıkhan Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Jandarma ve polis özel harekat timleri Amanos Dağları’na kaçan PKK’lıların yakalanması için gece operasyon başlattı.

2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bölgede arama tarama çalışması devam ederken kaçan teröristlerle karşılaşıldı. Çıkan çatışmada 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Ölen teröristlerin yanında 5 el bombası bulundu. Kaçan teröristlerin kaçış istikametinde ise yoğun kan izleri saptandı. Kaçan teröristlerin bazılarının da yaralı olduğu değerlendirilirken, bölgede operasyonların sürdürüldüğü bildirildi.

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Gece silah sesleri üzerine sokağa dökülen vatandaşlar ise yaralı askerlerin olduğunu duyunca Kırıkhan Devlet Hastanesi’ne akın etti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı hastane önünde PKK aleyhine slogan atan vatandaşlar, askerlerin sağlık durumu hakkında bilgi almak ve gerekirse kan vermek istediklerini söyledi. Yaralı askerler hakkında vatandaşlara bilgi veren yetkililer, kana ihtiyaç olmadığını, askerlerin sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, vatandaşlardan dağılmalarını istedi. Bunun üzerine grubun büyük bölümü hastane önünden ayrıldı.