Patlamada, yoldan geçen hafif ticari aracın içinde bulunan 3 kişi yaralanırken, bölgede operasyon başlatıldı.

FACİADAN DÖNÜLDÜ!

Olay bugün saat 17.00 sıralarında, İskenderun'a bağlı Denizciler Beldesi E-91 karayolu üzerindeki 39'uncu Mekanize Tugay Komutanlığı Şehit Teğmen Ahmet Tor Kışlası yakınında meydana geldi.

Kışlanın nizamiyesine yaklaşık 150 metre, akaryakıt istasyonuna ise 15 metre uzaklıkta, park halindeki bomba yüklü otomobil, teröristlerce infilak ettirildi.
Askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi planlanan bomba yüklü aracın erken patlatılması daha büyük faciayı önledi. Ancak patlama sırasında yoldan geçen hafif ticari araçta bulunan 3 kişi, çevreye saçılan bomba parçalarından yaralandı. Yaralılar çevredekilerin yardımıyla İskenderun Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

İskenderun Belediyesi itfaiye ekipleri, patlamanın ardından yanmaya başlayan otomobildeki alevleri söndürdü. Bomba uzmanlarından oluşan ekipler, infilak ettirilen araçta inceleme yaparken, çevrede de olayı gerçekleştiren teröristlere yönelik operasyon başlatıldı.

PATLAMADAKİ HEDEF ASKERİ SERVİS ARACIYDI!

Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, İskenderun’da meydana gelen patlamada hedefin askerin servis aracı olduğunu açıkladı.

Vali Lekesiz İskenderun Denizciler beldesi arasında Akçay mevkii Ahmet Tor kışlası önünde meydana gelen patlama ile ilgili detaylı bilgiler almak üzere olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan su, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İskenderun Emneyit Müdürü Cengiz Başar ve askeri yetkililer ile olay yerine gelerek patlamanın meydana geldeği yerde parçalanan araçları inceledi. Olay anında yoldan geçmekte olan ve hasar gören aracı da inceleyen Vali Lekesiz yaptığı açıklamasında meydana gelen patlamada esas hedefin askerin servis aracı olduğunu söyledi.

Olay yerinde yaptığı detaylı incelemelerin ardından Lekesiz şöyle konuştu: "1 Kasım 2012 günü saat 17.15 sıralarında ilimiz İskenderun İlçesi E-91 karayolu Akçay Mevkiinde bulunan Ahmet Tor Kışlası'nda görevli servis aracının geçişinden hemen sonra yolun kenarında park halinde bulunan bir araç patlamıştır. Olayda herhangi bir can kaybı olmayıp, patlama sonucunda, o anda olay mahallinden geçmekte olan bir aracın içinde bulunan 4 sivil vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ayakta tedavileri sağlanmıştır.

Patlamanın, İlimiz Amanos kırsalında faaliyet gösteren PKK terör örgütü mensuplarınca, askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik olarak gerçekleştirildiği değerlendirilmektedir. Konu adli mercilere intikal ettirilmiş olup, tüm yönleriyle incelenmektedir.”