AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki, Melih Gökçek'in 20 Haziran'da Twitter'dan sorduğu aşağıdaki sorulara AKUT'un sitesinden cevap verdi.

Ali Nasuh Mahruki ise Gökçek'e şu cevabı verdi;

Melih bey merhaba, bu soruların dedikodusunu yapmadığınız ve buradan, herkesin içinde sorduğunuz için teşekkür ederim. Biz de bu aşağılık dedikoduyu ilk kez şimdi sizden duymuş olduk. Şeffaflık ilkesine olan inancımızdan dolayı, Kamuoyu adına sorduğunuz sorulara bacağım, dirseğim ve omzum kırık olmasına rağmen kaleme aldığım cevaplarımız aşağıdadır.

Önce özet cevap veriyorum, sonra da detaylarını aşağıdan okuyabilirsiniz.

GEZi PARKI olayları başlamadan hemen önce, meydana gelen olaylarla alakalı olarak önceden üyelerimizi İstanbul'a davet etmedik.

Sizin belirttiğiniz gibi, GEZİ PARKI olaylarından bir iki hafta önce Türkiye'de büyük olaylar olacağı yönünde bir bilgimiz olmadığı gibi herhangi bir kişi veya kuruma da bu yönde bir bilgilendirme yapmadık. Becerikli bir müneccim, falcı, büyücü, medyum, vs olmadığı sürece, böyle bir bilgiye hiç kimsenin sahip olabileceğini zannetmiyorum.

Olayların ilk patladığı 31 Mayıs 2013 tarihinde, AKUT'un envanterinde bir tek gaz maskesi bile yoktu. AKUT olarak pek çok şeye hazırlıklı olmamıza rağmen, 2013 Türkiye'sinde böylesine korkunç bir şey yaşanabileceğini öngörememişiz, dolayısıyla 31 Mayıs sabahı elimizde, envanterimizde hiç gaz maskesi bulunmuyordu. Ancak o gün 31 Mayıs'ta, alelacele PERPA'dan Piramit İş Güvenliği firmasından satın aldığımız, faturasını ekte görebileceğiniz 19 adet gaz maskesini, olayların şiddetlendiği ilk akşam olan ve benim de yaralandığım 31 Mayıs'ı 1 Haziran'a bağlayan gece göreve çıkan gönüllülerimize dağıttık.

GEZİ PARKI olaylarında kullanılmak üzere hiçbir gönüllümüze önceden telsiz dağıtmadık. Tüm telsizlerimiz zaten 7/24 her an göreve hazır çalışan 32 Ekibimize, gönüllü sayılarına bağlı olarak dağıtılmış durumdadır.

GEZİ PARKI olaylarına bağlı olarak önceden doktor, hemşire, paramedik, vs görevlendirmeleri yapmadık. Bilmediğimiz bir şey için böyle bir hazırlık yapmamız zaten beklenemez ancak olaylar başladıktan sonra, elimizdeki tüm sağlık personeli kapasitemizi en etkin biçinde kullanmaya gayret ettik. Bunu da tüm Türkiye zaten GEZİ PARKI olaylarını kamuoyu ile paylaşan TV'lerden izledi.

Şimdi de detaylar...

AKUT'un yurt sathına yayılmış 32 Ekibindeki tüm Asil Üyelerimizi, 2 Haziran Pazar günü yapılacak olan, 3 yılda bir gerçekleştirdiğimiz Olağan Genel Kurulumuz için, her seferinde olduğu gibi İstanbul'a davet etmiştik. Olağan Genel Kurul için İstanbul'a değişik zamanlarda peyderpey ulaşan gönüllülerimiz, 31 Mayıs Cuma akşamı Dernek Merkezimize gelen ve giderek artan yardım çağrıları üzerine, hiç beklenmedik bir anda alevlenen ve giderek şiddetlenen bu olaylarda yaralanabilecek sivil yurttaş, kamu görevlisi veya güvenlik güçleri mensupları için hazırlıklarına başlamıştır.

Aşağıda göreceğiniz, Dernek Sekreteryamız tarafından 11 Nisan 2013 tarihinde, tüm üye ve gönüllülerimize gönderilen epostada, ilk Genel Kurul tarihimiz olarak 28 Nisan 2013 Pazar gününü belirlediğimizi ve yeterli çoğunluk sağlanamazsa 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirileceğini ilan ettiğimizi okuyabilirsiniz. 2 Haziran Genel Kurul tarihimiz, 11 Nisan'da belirlenmiş bir tarihtir.

Gökçek sosyal paylaşım sitesi twitter'dan AKUT'a şu soruları yöneltmişti;

'KAMUOYU ADINA AKUT YETKİLİLERİNE SORUYORUM...GEZİ PARKI OLAYLARI BAŞLAMADAN HEMEN ÖNCE TÜRKİYE'NİN ÇEŞİTLİ VİLAYETLERİNDEN ÜYELERİNİZİ İSTANBUL'A DAVET ETTİNİZ Mİ? BİR İKİ HAFTA İÇİNDE TÜRKİYE DE BAYÜK OLEYLER OLACAĞINI SÖYLEDİNİZ Mİ? ÜYELERİNİZE BU OLAYLARDA KULLANMAK AZERE GAZ MASKESİ VE TELSİZ DAĞITTINIZ MI? DOKTOR GÖREVLENDİRMELERİ YAPTINIZ MI?ACİL KAMU OYU CEVAP BEKLİYOR. DEVLETİN SAVCILARININ OLAYI AYRICA DİKKATİNE SUNUYORUM...'