Gümüşhane, Bingöl ve Tunceli 'de güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda 7 Mehmetçiğin şehit edilmesi ve 16 Mehmetçiğin de yaralanmasına sebep olan terör örgütü PKK mensuplarına toplam 412 yıl hapis cezası verildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında terör örgütü üyesi ve örgütün sözde Karadeniz bölge sorumlusu olduğu iddia edilen Ebubekir Eker, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlarından 9 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 265 yıl hapis cezasıyla cezalandırılırken, aynı saldırılarda yer alan İran uyruklu Adil Residu da aynı suçlardan 6 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 147 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Tutuklu olarak yargılanan Ebubekir Eker ve İran uyruklu Adil Residu bugün karar duruşması için hakim karşısına çıkarıldı. Bingöl Kığı'da 2 Eylül 2008'de Jandarma komando erler Ramazan Demirci ve Eyüp Gürsoy'un şehit edilmesi, 30 Nisan 2010'da Tunceli Pülümür'de Sarıyayla Jandarma Karakol Komutanlığı'na yapılan saldırıda Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hasan Özürberk, Jandarma erler Kemal Koçyiğit, Ahmet Eyce, Adnan Şimşek ve Erman Aydın'ın şehit edilmeleri, 17 Haziran'da 2010'da Gümüşhane Kelkit İlçesine bağlı Tütünlü Köyü Toroslar mevkiinde çıkan çatışmalarda 16 Mehmetçiğin yaralanması olaylarına katılan Ebubekir Eker ve adil Residu 15 kez ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 412 yıl hapis cezasına çarptırıldı.