Fahri Trafik Müfettişleri (FTM)Derneği Basın sözcüsü Halis Kahraman, trafik kural ihlallerinden dolayı, bayram tatillerinde en çok kazanın dönüş yolculuğunda yaşandığını belirterek, sürücüleri trafikte kural ihlali yapmamaları konusunda uyardı.





KAZALAR EN ÇOK DÖNÜŞ YOLUNDA YAŞANIYOR..

FTM Basın Sözcüsü Kahraman, çoğu kazanın dikkatsizlikten ve yorgunluktan kaynaklandığını belirterek, bayram tatillerinde dönüş yolculuğunda mutlaka trafik kurallarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek, şöyle dedi:

"Bayram tatillerinde en çok kaza dönüş yolunda yaşanıyor. Dönüş yolunda trafik yoğunluğu daha da artıyor. Sürücüler, yoğunluğun arttığı dönüş günlerinde hız sınırını aşmasın, şerit ihlali, hatalı sollama yapmasın, kurallara uysun çünkü en çok kaza, bu kuralların ihlallerinde yaşanıyor. Trafik yoğunluğunda sabretsinler. Acele etmesinler. Acele etmek, gidecekleri yere ulaşmalarında en fazla yarım saat fark eder. Mesaiye başlama, memlekete bir an önce ulaşma stresiyle hiçbir sürücümüz acele etmesin. Hız yaparak hem kendi canlarını hem de başkalarının tehlikeye atmasınlar.

İl Emniyet Müdürlüklerinin sorumluluk bölgeleri içerisinde trafik ekipleri ile " Trafiğin gizli gözleri " olan Fahri Trafik Müfettişlerinin karayollarında her an denetimlerini kesintisiz sürdürmektedirler.Sürücülerimizden trafik polislerimizin uyarılarına mutlaka uymalarını istiyorum.."