İSTANBUL İl Emniyet Müdürlüğü, Silivri Cezaevi Merkez Yerleşkesi’nde yapılacak olan, “Ergenekon Davası” karar duruşmasında, kelimenin tam anlamıyla “Kırmızı Alarma” geçti. Silivri’de bugün yapılacak olan, “Ergenekon Davası” karar duruşmasında, olası çıkacak olaylara karşı 1500’ü il dışından olmak üzere toplam 7 bin 500 Çevik Kuvvet görev yapacak. Olaylara müdahale aracı olarak İstanbul’dakilerin dışında diğer illerden de 14 TOMA aracı daha getirildi. Silivri Cezaevi Yerleşkesi'nde 2 bin 500 Çevik Kuvvet Polisi hazır bekletilecek. İstanbul Emniyeti bünyesindeki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne takviye olarak diğer illerden de Silivri ve çevre ilçelerde görevlendirmeler yapıldı. Takviye bin 500 Çevik Kuvvet polisi, dün İstanbul’a geldi.

ANA GÜZERGAHLAR TUTULACAK

Silivri’ye gitmek isteyen göstericilerin otobüsleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından hareket etmelerine izin verilmeyecek. İl dışından gelmek isteyen gösterici otobüsleri de Çamlıca Gişeleri’nde durdurularak daha fazla ilerlemelerine izin verilmeyecek.

EK GÖZALTI SÜRESİ ALINDI

Öte yandan, “Ergenekon Davası” karar duruşmasını izlemek için Adliye önünde toplanma çağrısı yaptıkları için gözaltına alınan İP, TGB ve Aydınlık gazetesi çalışanı 20 kişi hakkında 1 günlük ek gözaltı süresi alındı.

KAOS SUÇLAMASI YAPILDI

Gözaltına alınan eylemcilere, “Ülke içerisinde kaos ve kargaşa ortamı oluşturup, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine yönelik suç işleme yönünde çağrıda yapmak”, “Mevcut hükümeti devirmeye çalışmak ve çağrı yapmak”, “Kişileri ve grupları şiddet içerikli eylemlere yöneltmek için tahrik etmek” ve “Mahkeme heyetini baskı altına alarak etkilemek ve adil yargılamayı etkilemek” suçlaması yapıldı.

Cumartesi günü Taksim Gezi Parkı eylemleri kapsamında, alkol alarak barikat kuran ve polisle çatışan 40 eylemci de İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Eylemciler hakkında da 1 günlük ek gözaltı süresi alındı.