İSTANBUL Polisi, uyuşturucu kullanımını engellemek için yeni bir projeye daha imza attı. Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce hazırlanan çalışma kapsamında, 7 nin 500 aileye, uyuşturucuya karşı bilgi verilecek.

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü, yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Uyuşturucu madde kullanımına engel olmak için startı verilen projenin dün tanıtımı yapıldı. Silivri Belediyesi, Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda düzenlenen tanıtım programında, proje hakkında bilgi verildi. Yapılan açıklamalarda,  "Madde Bağımlılığına Karşı Ebeveynlerin Farkındalık Eğitim Projesi" olarak adlandırılan çalışma kapsamında, 7 mahallede, 75 sitede, 7 bin 500 ebeveyne ulaşılmasının hedeflendiği belirtildi. Anne ve babalarla yapılacak görüşmelerde, çocuklara karşı yaklaşım ve uyuşturucuya karşı mücadeleyle ilgili bilgiler verileceği öğrenildi. Gençlerin uyuşturucuya yönelmesini engellemeyi amaçlayan çalışmanın finansmanını, Avrupa Kalkınma Ajansı'nın sağlayacağı belirtildi.

 GEZİ VE FİDAN

"Farkında ol!, İletişim kur!, Değerlerini koru, Esir olma" sloganıyla tanıtılan proje, kapsamında, gençlerin tarihi ve kültürel zenginliklerini öğrenmeleri de sağlanacak. Planlanan çalışma kapsamında ilk olarak "Çanakkale Şehitliği Gezisi" düzenlenecek. Tanıtım, sloganındaki kelimelerin baş harflerinin bir araya getirilmesiyle, "FİDE" kısaltmasıyla da adlandırılan çalışmada, gençlerle fidan dikimi de yapılacak. "Hatıra ormanı" kurmayı planlayan Silivri Emniyeti, bu çalışmayla, gençlere doğa sevgisi kazandırmayı amaçlıyor.

PLAKET VERİLDİ

 Tanıtım programında, yapılan konuşmalarda, uyuşturucunun zararlarına vurgu yapılarak, gençlerin narkotik madde kullanılmasının engellenmesinin önemine değinildi. Programın sonunda, Silivri Kaymakamı Mehmet Bekarlar; İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haydar Özdemir, Silivri İe Emniyet Müdürü Hakan Er ve projeye katkı sağlayan diğer yöneticilere plaket verdi.