SAMSUN'da dün uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için çalıştığı hastanenin bahçesinde tören düzenlendi.
Çalışma arkadaşları ve hastaların da katıldığı törende gözyaşları sel oldu.

Samsun’da dün İsmail K. adlı bir kişinin tabancalı saldırısında vücuduna isabet eden 3 kurşunla hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için, bugün Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi bahçesinde tören düzenlendi. Törene, şehit edilen doktorun eşi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Funda Furtun, oğlu Taylan Furtun, annesi Gönül Furtun, yakınları, çalışma arkadaşları, hastaları ve çok sayıda seveni katıldı. Furtun'un Türk Bayrağı’na sarılı tabutu, alkışlarla tören alanına getirilip helallik alındı.

Törende konuşan ve gözyaşlarına hakim olamayan Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Başhekimi Taner Kutlu, "Adam gibi adam sözü Kamil ağabey için söylenmişti sanırım. Hepimizin ağabeyiydi. Ondan hala bir şeyler öğreniyorduk. Kimse kötü bir adam diyemez. Çok iyi bir insan, çok iyi bir doktordu. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

HEKİMLİK MESLEĞİNİN KARA GÜNÜ

Törene katılan Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Fatih Özkan ise, "Dün hekimlik mesleğinin ve Samsun'un kara günü olarak tarihe yazıldı. Bir meslektaşımız, bir ağabeyimiz hunharca katledildi. Hastaları ve çevresi tarafından sevilen adam gibi adamdı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Op. Dr. Kamil Furtun’un tabutu, alkışlar arasında ve doktorların omuzlarında cenaze aracına konuldu. Bu arada Kamil Furtun’un hastaları da gözyaşlarına boğuldu. Dr. Furtun’un çalışma arkadaşları da yaşanan olaya lanet yağdırdı.

Kamil Furtun'un eşi Dr. Funda Furtun ve 5'inci sınıf öğrencisi oğlu Taylan Furtun, tören boyunca güçlükle ayakta durabildi. Anne Gönül Furtun ise oğlunun fotoğrafını öpüp, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPILACAK

Öte yandan Samsun Tabip Odası internet sitesinden yaptığı açıklamada, Op.Dr.Kamil Furtun'a yapılan saldırının kınanması için, 1 Haziran Pazartesi günü saat 17.00'da İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanarak İstiklal Caddesi boyunca yürüyüş ve basın açıklaması yapılacağını, ayrıca 1-2 Haziran tarihleri arasında acil hizmetler hariç tüm branşlarda yönetim kurulunca iş bırakma eylemi kararı alındığını duyurdu.

Saldırgan İsmail K.'nın ise sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilmesi bekleniyor.
Hakan ÇELİKBAŞ - İlker AKTAŞ / SAMSUN, (DHA)