"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 10'u tutuklu 93 sanık açılan davanın 14. duruşması yapıldı.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in bulunduğu 10 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz sanıklardan ise Şekip Mosturoğlu, Ömer Ülkü, Serkan Acar, Abdullah Başak ve Cemil Turan de aralarında bulunduğu çok sayıda sanık duruşmada hazır bulundu.

-Menajerlik sınavı-

Mahkeme Başkanı tanıkların dinlenilmesine devam edeceğini belirtti. Başkan Ekinci, tanık TFF'de hukuk müşaviri olarak çalışan avukat Ergin Akçay kürsüye çağrıldı. Menajerlik sınavına ilişkin bildiklerini anlatan tanık Akçay, "20 sorudan 15 soru bize FİFA'dan geldi. Fax yoluyla gelen 15 soruyu avukat arkadaşım Levent Polat tercümeye gönderdi. 15 soru tercümeden geldikten sonra biz de kalan 5 soruyu hazırladık" dedi. Akçay, sınavdan sonra FİFA'dan gelen 15 sorudan 12'sine doğru 3'üne ise yanlış cevap veren çok sayıda kişinin olması ve yanlış cevapların ise birbirine çok benzer olması nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

-DEMİRÖREN İFADE VERDİ-

14. duruşmada Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören tanık olarak dinlendi.

''Futbolda şike'' davasında tanık olarak dinlenilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, ''5 kişilik transfer komitesi tam yetkilidir. Bu komite her türlü işlemi yapar ve isimleri yönetim kuruluna sunar'' dedi.

-''Kur'an çarpsın İbrahim şike yapmaz''

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tanık olarak dinlenilen sanık İbrahim Akın'ın annesi Neşe Öztürk, oğlunun menajer Yusuf Turanlı'nın inşaat işi yapan akrabalarından Kıbrıs'taki evi yatırım amacıyla 110 bin avroya aldığını ve evin tapusunu da kendi üzerine yaptırdığını söyledi.

Oğlunun daha sonra bu evi, borcunu ödemek için 100 bin dolara satacağını kendisine söylediğini ifade eden Öztürk, ''Ben de ona, 'bari 100 bin Avro'ya sat' dedim. Evi satması için telefonla konuştuk'' dedi.

Anne Öztürk, Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, ''İbrahim Akın'ın savurgan olup olmadığını'' sorması üzerine, ''evet biraz savurganlığı vardır. 'Alo' diyene para gönderir'' cevabını verdi.

Öztürk, Başkan Ekinci'nin ''İbrahim Akın saf mı?'' şeklindeki sorusuna, ''Değil ama her şeye inanır, ben kendi kendime hep soruyorum, 'nerede hata yaptım' diye. İbrahim'e küçükken masallar anlatırdım. İyi niyetli yetiştirdim. Keşke tersinden anlatsaydım'' karşılığını verdi.

Anne Öztürk, Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, ''Yusuf Turanlı ile samimi miydi, Turanlı'yı kırar mıydı?'' sorusuna, ''Samimiydi. Para konusunda kimseyi kırmazdı'' cevabını verdi. Öztürk, Başkan Ekinci'nin, ''Alma konusunda mı yoksa verme konusunda mı kırmazdı?'' sorusu üzerine, Akın'ın verme konusunda kimseyi kırmadığını ifade etti.

Öztürk avukatların da bazı soruları üzerine şunları kaydetti:

''Kur'an çarpsın İbrahim şike yapmaz. Konuşurken kırmayabilir lafı dolandırır ama şike yapmaz. Yüzde 1 milyon yapmadığına eminim. Asla yapmaz biz konuştuk. Sorduğumda bana, 'maçlarımı seyretsinler' diye söyledi.'' Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, ''Şu Erzurumlu Hoca meselesi nedir?'' sorusuna Öztürk'ün, ''Hoca, İbrahim'in peşini bırakmayan biridir. Tövbe etmiştir, hoca ile görüşmesine karşıyım'' demesi üzerine Başkan Ekinci, ''Millet tövbe etmeye hocaya gider, siz gitmemesi için tövbe ettiğini söylüyorsunuz'' şeklinde konuştu.

Anne Öztürk de, ''Biz inançlı insanlarız, ona doğru yolu gösteririz'' dedi.

"Benim olduğum yerde şike olmaz.."

'Futbolda şike' davasında tanık olarak dinlenilen Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, "Benim onayım olmadan kulüpte hiçbir hareket olamaz" dedi..

-Sanık Olgun Peker-

Cavcav'ın konuşmasının ardından bazı tutuklu sanıklar ek savunma yapmak için söz istedi.

Ek savunmasına, ''Belgelerle suç duyurusunda bulunacağım, lütfen dikkate alın'' diyerek başlayan tutuklu sanık Olgun Peker, hakkındaki 41 suçlamayı saydıktan sonra ''41 kere maşallah'' ifadesini kullandı.

Olgun Peker, söz konusu suçlamaların 25'inin Giresun'da olduğunu ancak hiç kimsenin soruşturma açmadığını savunarak, ''Ben tahliye istemedim çünkü öyle bir Olgun Peker profili yaratıldı ki yerinizde olsam ben de tahliye etmezdim'' dedi.