1994’te Şırnak’ta şehit düşen Abdullah Ören’in oğlu Hasan Ören 30 Ağustos’ta teğmen oldu. Diğer oğlu da geçen yıl astsubay olan anne Fatma Ören “Babalarının yolundan gitmenin onlar için tutku olduğunu gözlemledim. Kabiliyetleri de olunca destek oldum. Şimdi onlarla gurur duyuyorum” dedi.

30 Ağustos’ta 736 teğmenin diploma aldığı Kara Harp Okulu’nda bir ailenin yaşadığı gurur farklıydı. 1994’te Şırnak’ta çatışmada şehit düşen Piyade Çavuş Abdullah Ören’in eşi Fatma Ören, bir oğlunun geçen yıl astsubay olmasının ardından ikinci oğlu Hasan Ören’i de Harbiyeli olarak mezun etti.


Ankara-Nallıhan Osmanköy’de yaşayan Abdullah Ören, 1991’deki evliliğinin ardından 1993’te, henüz bebek olan iki çocuğunu ailesine emanet ederek askere gitti. Abdullah Çavuş, 12 Mayıs 1994’te Gabar Dağı’ndaki çatışmada 21 yaşında şehit düştü. Genç yaşta şehit eşi olan Fatma Ören, babalarının kokusunu bilmeyen Yusuf ve Hasan’ı Mehmetçik Vakfı’nın ve ailesinin desteğiyle okuttu. Fatma Ören, çocuklarının asker olmakta ısrar etmesi üzerine daha iyi yetişmeleri amacıyla Eskişehir’e taşındı. Havacı Astsubay olan Yusuf Ören geçen yıl göreve başlarken, 2006’da askeri liseyi kazanan Hasan Ören de cumartesi günü kılıç kuşanarak teğmen oldu. Kara havacı olan Hasan Ören, sınıf eğitiminin ardından uçmaya başlayacak. Zafer Bayramı’nda çifte gurur yaşayan Fatma Ören, Hürriyet’e şunları söyledi:


BABA TUTKUSU

“Bir anne için en gurur verici günü yaşattılar bana. Babalarına yakışır evlatlar oldular. Aslında ben asker olmalarını başta istemedim. ‘Hiç değilse oğullarım yanımda kalsınlar, bir an önce çalışıp hayata atılsınlar’ dedim. Erkek çocukları oldukları için nereye kadar yürütebilirdim? Ama onlar çok istekli olunca engel olmak istemedim. Babalarının yolundan gitmenin onlar için tutku olduğunu gözlemledim. Kabiliyetleri de olunca destek oldum. Şimdi onlarla gurur duyuyorum. Öncelikle aileme, eşimin ailesine, Mehmetçik Vakfı’na çok teşekkür ediyorum, hep yanımızdaydılar. Ailem köydeki düzenlerini bıraktılar, bizim için şehir değiştirdiler. Çok şükür hiçbir maddi sıkıntımız olmadı. İnsanların manevi desteği de hep yanımızdaydı.”

HAVA HARP OKULUNDA DİPLOMA SEVİNCİ

HAYALİM BU TARİHTİ

Hasan Ören de, “Böyle güzel bir günde duygularımı anlatmak zor. O kadar heyecanlıyım ki ne hissettiğimi bile anlayamıyorum. 8 yıldır bu anı bekliyordum, arkama dönüp baktığımda şimdi nasıl geçtiğini bile hatırlamıyorum, hayal gibiydi, ama şu an 30 Ağustos 2014. 2006’dan beri bu anı düşünüyorum. İlk olarak sınıf okulunu bitirip pilot olmayı hedefliyorum. Sonra kara pilotlukta en üst seviyeye kadar çıkmayı istiyorum” dedi.

AYLIĞI KESİN MEKTUBU

Hasan Ören, birkaç ay önce Mehmetçik Vakfı’na dilekçe göndererek mezun olacağını ve bu nedenle kendisine gönderilen yardımın kesilmesini istedi, yardımlarıyla vakfı ayakta tutan hayırseverlere de teşekkürünü iletti. Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Tamer Büyükkantarcıoğlu da Kara Harp Okulu’ndaki törene katılarak Ören ailesini kutladı ve Hasan Ören’e duyarlılığından dolayı teşekkür etti.