MARDİN’in Nusaybin İlçesi'nde 3 hafta önce, PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Giresunlu Uzman Çavuş Bekir Kelleci’nin cenaze töreninde fotoğrafını taşıyan silah arkadaşı, Uzman Çavuş 24 yaşındaki Süleyman Kul da şehit düştü.

Uzman Çavuş Süleyman Kul’un Giresun'un Keşap ilçesi Yolağzı Köyü'nde yaşayan ailesine acı haber öğle saatlerinde verildi. Kul ailesi, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. 6 evladının en büyüğü olan oğlu Süleyman'ın şehit düştüğünü öğrenen Fatma Kul fenalık geçirdi, baba Mehmet Kul da ağlayarak taziyeleri kabul etti. Son olarak üç gün önce görüştüğü oğlunun operasyonda olduğunu söylediğini anlatan baba Kul, "Yavrum, beni yine yıktılar" diyerek gözyaşı döktü. Şehit cenazesi yarın Yağlıdere ilçesinde toprağa verilecek.

ŞEHİT ARKADAŞININ FOTOĞRAFINI TAŞIMIŞTI

Şehit Uzman Çavuş Süleyman Kul, Nisan ayının ilk günlerinde şehit düşen aynı timde görev yaptığı Giresunlu Uzman Çavuş Bekir Kelleci'nin Eynesil ilçesi'ndeki cenaze törenine katılmış, tören boyunca fotoğrafını taşıdığı arkadaşı için gözyaşı dökmüştü.

ŞEHİT CENAZESİ MEMLEKETİ YAĞLIDERE'DE

Şehit Uzman Çavuş Süleyman Kul'un askeri uçakla Ordu- Giresun havaalanına getirilen  cenazesini karşılayan baba Mehmet, anne Fatma Kul, kardeşleri ve yakınları Giresun'un Yağlıdere ilçesine ulaştırdı. İlçede Türk bayraklarıyla karşılanan şehidin gözü yaşlı anne ve babası ambulansta görevlilerce sakinleştirildi. Uzman Çavuş Kul’un cenazesi daha sonra Yağlıdere Devlet Hastanesi morguna konuldu.

ŞEHİT BABASI DA TAZİYEYE GELDİ

Uzman Çavuş Süleyman Kul'un, Nisan ayı başında Nusaybin’deki operasyonda şehit olan ve cenazesine katılarak fotoğrafını taşıdığı görev arkadaşı Bekir Kelleci’nin babası Ali Kelleci de acılı aileye taziye ziyaretinde bulundu. 

Ali Kelleci, “O da benim oğlum. Acı acı üstüne geldi. Oğlumun cenazesinde, ‘Ben de şehit olacağım’ demişti. Bir evladım da o benim. İkisi bireden gözümün önüne gelince çok rahatsız oluyorum. Oğlumu 23 gün önce toprağa verdim. Bu oğlum da şehit düşünce iyice kötüleştim, tuhaflaştım" dedi.

Şehit Uzman Çavuş Kul'un cenazesi, Yağlıdere Fatih Cami'sinde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Sınır Köyü'nde toprağa verilecek.


Hakan KABAHASANOĞLU / GİRESUN, (DHA) -