AFYONKARAHİSAR'da 5 Eylül 2012'de askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen 25 asker, patlamanın yıldönümünde bölgeye gelen şehit aileleri tarafından anıldı.

Ataköy Mahallesi'ndeki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası 4'üncü Mühimmat Bölge Komutanlığı 41'inci Mühimmat Bölük Komutanlığı'ndaki 32 numaralı iglo tipi cephanelikte, 5 Eylül 2012'de meydana gelen patlamada, 25 asker şehit düştü, 8'i asker 11 kişi yaralandı.

Patlamanın yıl dönümünde şehit yakınları, Afyonkarahisar'a gelerek anma töreni düzenlendi. Sabah saatlerinde Ataköy Mahallesi'ne gelen şehit yakınları, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası önünde toplandı. Kışlanın yan tarafında kurulan çadıra gelen şehit aileleri, burada gruplar halinde otobüslerle kışlaya alınarak evlatlarının şehit düştüğü depoya götürüldü. Türk bayrağı asılan deponun önüne çelenk koyan aileler, daha sonra dua ederek kışladaki subaylardan patlamayla ilgili bilgi aldı. Kışladaki törenin ardından çadıra dönen aileler, zaman zaman duygulanarak birbirlerine sarılıp ağladı.

ŞEHİT AİLELERİNDEN VALİYE TEPKİ

Afyonkarahisar'da şehit düşen 25 asker için düzenlenen anma törenine katılan şehit aileleri, törene katılmadığı gerekçesiyle Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'na tepki gösterdi. Şehit Mete Saraç Kışlası'nın hemen yanından kurulan çadırda toplanan şehit ailelerine Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Afyonkarahisar milletvekilleri AK Partili Halil Ürün, CHP'li Ahmet Toptaş ve MHP'li Kemalettin Yılmaz, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve vatandaşlar başsağlığı diledi.

Törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 5 Eylül 2012'de meydana gelen patlamada 25 askerin şehit düştüğünü hatırlattı. "Şehitleriniz bizim de şehitlerimizdir" diyen Kumartaşlı, "Acınızı paylaşıyoruz. Sizi burada ağırlamaktan şeref duyuyoruz" dedi.

'VALİYE HEDİYE GETİRDİK'

Bu sırada şehit aileleri, "Acımızı paylaşmak yetmez, 1 yıldır hiçbir gelişme yok. Hiçbir şekilde çocuklarımızın nasıl öldüğü konusunda bilgi verilmedi. Ve halen bu bilinmezle yaşıyoruz" diye tepki gösterdi.

Patlamada şehit düşen askerlerden Onur Fikret Dülger'in babası Zekai Dülger, "Bu şehrin valisi nerede? Hepimiz geldiğimiz illerden hediyeler getirmiştik. Hepsini bu şehrin valisine verecektik. O hediyeleri gelip almak yürek ister" dedi.

SURİYE VE MISIR'A GÖSTERİLEN İLGİ


Şehit aileleri adına konuşan şehit piyade onbaşı Tolga Taştan'ın babası Ali Taştan, şöyle dedi:

"Bizler şehit aileleri olarak devlet büyüklerinden, Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, bakanlardan, muhalefet partilerinden ve yüce yargımızdan patlamanın sorumlularının bir an önce bulunup cezalandırılmasını istiyoruz. Suriye ve Mısır'a gösterilen ilginin şehit ailelerine ve gazilerimize de gösterilmesini istiyoruz."

MHP'Lİ YILMAZ'DA ŞEHİT ALİLERİNİN YANINDA


MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz ise "Sizin şehitlerinize Başbakan 'kelle' diyor. Biz sizin acınızı paylaşmak için meclisteki MHP ve CHP'li milletvekilleri olarak yoğun çaba sarf ettik. Ama hükümet herhangi bir işlem yapmıyor" diye konuştu.

Yılmaz'ın konuşmasını bölen bazı şehit yakınları, "Siz, milletvekili olarak değil, lütfen insan olarak buraya gelin. Biz acımızı kendi içimizde yaşıyoruz" diye seslendi. Şehit aileleri, daha sonra Yılmaz'la görüşerek şikayetlerini dile getirdi. Törenin ardından Afyonkarahisar Belediyesi tarafından şehit ailelerine yemek verdi. Yemekten sonra Ataköy Deper Sultan Camii'nde şehitler için mevlit okutuldu, lokum dağıtıldı.